PlayStation Plus Zamları! Turuncu Levye Ekibi Ne Düşünüyor?

PlayStation Plus Zamları - Turuncu Levye Ekibi Ne Düşünüyor

Sony tarafından yapılan resmi açıklamaya göre PS Plus aboneleri önümüzdeki Mayıs ayından itibaren zamlı fiyatlarla aboneliğe devam edecekler. Peki Turuncu Levye ekibi PlayStation Plus zamları hakkında neler düşünüyor? Hadi göz atalım.


İlginizi Çekebilir: PlayStation mı Xbox mı? Turuncu Levye Ekibi Ne Düşünüyor?


PlayStation Plus (PS Plus) Ne İşe Yarıyor?

PS Plus abonesi olan oyuncular bu aboneliğe özel olarak çevrim içi çok oyunculu oyun oynama, özel indirimlerden faydalanma, her ay ücretsiz oyun elde etme gibi pek çok ayrıcalığa sahip oluyor.

PlayStation 4 ile birlikte çevrim içi oyunların oynanması PS Plus aboneliğine bağlı olarak gerçekleştiğinden çevrim içi oyun oynamak isteyen oyuncuların bu aboneliğe sahip olması gerekiyor.

Bununla birlikte abonelerin büyük ve özel indirimlerden faydalanma fırsatları da bulunuyor. Bu fırsatlar ve indirimler oyunlarda, eklentilerde ve ön siparişlerde geçerli oluyor.

Son olarak hepinizin de bildiği gibi her ay indirebileceğiniz iki adet PS4 oyununu da bu abonelikle birlikte elde etmiş oluyorsunuz. Bu oyunlara abone olduğunuz süreç boyunca erişebilmeniz mümkün.


İlginizi Çekebilir: Playstation Plus Üyeliklerine Zam!


PlayStation Plus Zamları Hakkında Ne Düşünüyoruz?

Berk Demirci

Temel olarak baktığımızda oyuncuların büyük bir çoğunluğu hediye oyunlar ve diğer ekstra fırsatlar için değil de çevrim içi oyunculuk için bu tip abonelik sistemlerine yöneliyor.

Yani aslında çevrim içi oyun için para ödüyoruz ve bunu zorunlu bir şekilde yapıyoruz.

Üzerine bu fiyatlar böyle ara ara artıyor ama bunun pek hoş bir durum olduğu söylenemez. Yani çevrim içi oyun oynamak için her geçen sene daha fazla para ödemek zorunda kalıyoruz.

Bunun acilen bir son bulması gerektiğini düşünüyorum. PS Plus çevrim içi oyun oynamak için zorunlu bir seçenek olmamalı.

Sanmıyorum ama umarım (en azından zam noktasında) bir geri adım atılır.
 
 
Ramazan Tugay Kahraman:

Döviz kurlarındaki hızlı değişimden sonra Sony’den bir değişim bekliyorduk aslında. Sony’nin Türkiye pazarına yönelik farklı fiyatlandırma yaptığını ve fiyatları makul seviyelerde tutmaya çalıştığını biliyoruz; ancak yeni 1 yıllık fiyat oldukça yüksek görünüyor. Keşke her şey yolunda gitse ve fiyatlar değişmeseydi.

 
 
Sefa Acarsoy:

Şimdi bu zamlarla ilgili söylenecek çok şey var ama sözlerin geneli Sony’ye değil, mevcut ekonomimize… Neyse bu karda kışta Silivri, Alaska’dan farksızdır.

Durum şu:

Adamlar 2010’da PS Plus’ı çıkarttıklarında 50 Euro fiyat koydular. 2012’de sistem Türkiye’ye geldiğinde 100 TL fiyat etiketi vardı yıllık. Euro 2.30 civarlarındaydı. Yani 10-15 TL kadar ucuza alıyorduk.

2014 yılının ekim ayının başında Türkiye fiyatları 150 TL oldu. Euro 2,87’lerdeydi (€50 = 143 TL). Yani 7 TL fazla ödemeye başladık. Aynı zamanda birçok ülkeye de zam geldiğini belirtmek isterim.

2016 Eylül’üne kadar da böyle devam etti ki 2016 Eylül başında Euro 3.30’ları bulmuştu. Yani 50 Euro 165 TL ederken, biz 150 TL’den alabiliyorduk PS Plus’ı.

2016 Eylül başında ne oldu peki? Plus fiyatı 50 Euro’dan 60 Euro’ya çıkartıldı (198 TL). Türkiye fiyatı ise 180 TL olarak belirlendi. Yani Sony yine Türkiye’ye kıyağını yapmıştı.

Ve yıllık Ps Plus fiyatı 180 TL olarak devam etti. Ta ki bugüne kadar. Şimdi Plus fiyatı 240 TL’ye yükseldi. Pekiyi 60 Euro ne kadar ediyor? Ben bu yazıyı yazarken Euro 6.93 civarındaydı. Yani 415,8 TL…

Şimdi… Sorun kimde? Değeri güncel kura göre 415,8 TL olan ürünü 180 TL’ye değil de 240 TL’ye yükseltti diye Sony’de mi, yoksa milletin 50-60 birim paraya aldığı ürünü 240 birime almak zorunda kaldığımız ekonomimizde mi?

Not: PS Türkiye’nin PS UK’ye yani İngiltere’ye bağlı olduğunu unutmayalım. Eğer fiyatları olması gerektiği gibi Pound üzerinden hesaplarsak, daha da kötü durumda olduğumuz ortaya çıkıyor.

Not 2: Ben direkt olarak parasını verip aldığım konsolda, parasını verip aldığım oyunun bir özelliği olan online modunu parasını verip aldığım internet üzerinden oynamak için para vermem gerekmesine karşıyım. Bunu da belirteyim. Ücretsiz oyunlar için isteyen bu tarz bir hizmet alabilir ama online oynamak için plus zorunluluğu (ya da Xbox live, fark etmez) bana çok saçma ve yanlış gelmektedir. Yine de konumuz Plus’ın fiyatı ve zam olduğu için bu konu yokmuş gibi davranarak belirttim görüşlerimi. 🙂
 
 
Ünsal Sarıtoprak:

Beklediğimiz gün sonunda geldi demek? Türkiye’nin ekonomik anlamda ne kadar zor durumda olduğu açık bir şekilde görülmekte. Oyun oynamanın “lüks” olduğu bir ülkede yaşıyoruz maalesef sevgili TuruncuLevye takipçileri.

Yükselen oyun fiyatlarına ek bir de PlayStation Plus’a uygulanan bu zam, pek çok oyuncunun canını sıkacak gibi duruyor. Bu noktada PlayStation Türkiye kanadına öfkelenmek kesinlikle yanlış olur. Yapılan zamın asıl ana çıkış noktalarını değerlendirmek gerek diye düşünüyorum.

Son gün 1 Mayıs! Seçimini PlayStation’dan tarafa kullanan oyuncuların geleceğe yatırım amaçlı üyelik sürelerini şimdiden uzatmasını tavsiye ederim.
 
 
Taha Alperen Karaman:

Halihazırda bahsedilmiş bir vergi artırımı zaten bekleniyordu.

Ancak 24 TL bile aylık kullanım için çok uygun bir fiyat değilken 40 TL ödemek zorunda bırakılmak bir miktar can sıkıcı. Günümüz konsol kullanım sebeplerine bakıldığında artık PS Plus bir zorunluluk.

Hem online oynamak isteyenler için hem de oyunlara para vermeyip yalnızca Plus oyunlarıyla vakit geçirenler için konsoldan soğutucu bir artış oldu bu.

Takipçilerimize önerim bu zam Mayıs itibarıyla aktif hale gelmeden, bir yıllık PS Plus satın alıp bu zammı bir miktar yok saymış olarak konsollarını kullanmaya devam etmeleri.

Efe Onurlu:

Öncelikle zamlar maalesef hayatımızın bir parçası oldu. Alışmamız çok üzücü bir durum. Türk Lirası’nın değer kaybının Sony’i zorladığını düşünüyorum ancak şöyle de bir durum var ki PlayStation Türkiye mağazasında fiyatlar ülkemiz insanlarının alım gücüne göre bir fiyat politikası eşliğinde belirleniyordu.

Yeni fiyatlar alım gücünü zorluyor ve bu beni üzdü. Unutmayalım bugün PS Plus’a gelir, yarın oyunlara..
 
 
Can Demirci:

Aslında oldukça üzücü bir zam ama ben bunu bir noktada ülke şartlarına bağlıyorum ve istemsiz bir şekilde hak veriyorum. Sonuç olarak dolar kuru 6.2 seviyelerinde.

Normalde 60 dolar olan abonelik ülkemizde 220 TL bile olsa bir şey demek mümkün değil. Olabilecek en iyi ücretlendirme demem mümkün.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Plus 2020 Oyunları ve Değeri (Tam Liste)


Peki siz yeni zamlar hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi hemen aşağıdaki yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarla paylaşmayı unutmayın..

Exit mobile version