PlayStation Oyunlarında Türkçe Dil Desteği Devam Edecek Mi? İşte Açıklama!

Müjde!

Ülkemizdeki PlayStation dağıtımcısının değişmesinin ardından, kafalardaki en büyük soru işareti de PlayStation oyunlarında Türkçe dil desteği devam edecek mi olmuştu. Yakın bir zaman önce yapılan resmi açıklama ile yüreklere su serpildi diyebiliriz.


İlginizi Çekebilir: Rise of the Ronin Türkçe Olarak Çıkacak!


Bildiğiniz gibi ülkemizdeki yüksek enflasyon ve stabil olmayan döviz kuru, son birkaç yıldır faaliyet gösteren büyük şirketleri olumsuz yönde etkilemişti. Bütün sektörlerdeki ürünlerde zam üstüne zam yapılmış iken, Electronic Arts ve Valve gibi şirketler de dijital mağazalarında TL fiyatlandırmasından USD fiyatlandırmasına geçiş yapmak zorunda kalmıştı.

Hal böyle olunca, zamlardan dolayı yükselen fiyatlarından dolayı oyun almak iken iyiden iyiye içinden çıkılamaz bir hale gelmişti. Bu durum karşısında da oyuncular, oyunlara ulaşabilmek için alternatif yöntemlere başvurmak zorunda kalmışlardı.

Ülkemizdeki oyuncuların oyunlara ulaşabilmek için alternatif yollara başvurmalarının da ülkemizde faaliyet gösteren şirketlere olumsuz yönde etkileri olmuştu. Öyle ki, yeteri kadar kazanç sağlayamadığı için faaliyetlerini bir dereceye kadar ve tümden sonlandırmak zorunda kalıyorlardı. Sony firması ise ilkine dahil olmuştu.

God of War Ragnarök Yeni Oyun+ Modu Geldi!

2023 yılının başlarında yaşanan bir gelişme ile PlayStation’ın ülkemizden çekilmesini öğrenmemizin ardından, yakın bir zaman önce de Sony Interactive Entertainment ile Bilkom arasında resmi PlayStation ürünlerinin dağıtımı konusunda anlaşmanın imzalandığı da duyurulmuştu. Hal böyle olunca, kafalarda beliren soru işareti de PlayStation oyunlarında Türkçe dil desteği konusu olmuştu.

Yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı bazı şirketler, hem Türkçe dil desteğinden maliyetinden hem de ülkemizde yeteri kadar kazanç sağlayamadıklarından dolayı vazgeçmişlerdi. Ancak Sony şimdilik bu listeye dahil olmayacak.

PlayStation Oyunlarında Türkçe Dil Desteği Devam Edecek

PlayStation Türkiye Instagram hesabı üzerinde bir kullanıcı tarafından sorulan “Sony özel oyunlarda Türkçe dil desteği devam edecek mi?” sorusuna gelen edeceği yönündeki cevap ile yüreklere su serpilmiş oldu. Diğer bir deyişle, önümüzdeki yıllarda çıkacak olan birinci parti PlayStation oyunlarını Türkçe olarak oynayabilmek mümkün olacak.

Bildiğiniz gibi önümüzdeki dönemde Team Ninja tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafında da yayınlanacak olan Rise of the Ronin için Türkçe dil desteği ile geleceği müjdelenmişti. Bu bağlamda, platforma özel oyunları Türkçe dil desteği ile oynayabilecek olmak biz Türk oyuncular için elbette büyük bir mutluluk kaynağı olacak.

Exit mobile version