PSN Kredi Kartı Sorunu Nasıl Çözülür?

PlayStation Network kredi kartı sorunu yaşayanlar, bu yazımızda sorunu nasıl çözeceklerini görebilirler.

PSN kredi kartı sorunu çok yakın zaman önce benim başıma geldiği için aşmak için ne yapmanız gerektiğine dair küçük bir yazı yazmak istedim. İnternette araştırma yaptığınızda özellikle Türkçe kaynağın olmaması da biraz bu yazıya itti beni.

Öncelikle Sony’nin herhangi bir açıklama yapmadığını söylemek istiyorum. Yani ne konsol üstünde ne de yardım sayfalarında direkt çözüme dair bir seçenek var. Playstation Türkiye’ye yardım için mail attığınızda ise yine yeterli cevabı alamıyorsunuz. Sanırım bu da sorunun her kullanıcı için çok farklı etkenler sebebiyle ortaya çıkmasından kaynaklanıyor.

playstation 4 ayarlar menüsü

Neden Kaynaklanıyor?

PSN üzerinden oyun ya da PS Plus satın almaya çalıştığınızda aniden kredi kartınız geçerli değil hatası alabiliyorsunuz. Kredi kartı bilgilerinizi tekrar girdiğinizde, doğru olsa bile yine geçerli değil hatasını görmeniz mümkün. Hata kodunu arattığınızda ise Sony’nin herhangi bir sayfada bunu açıklamadığını da görürseniz şaşırmamanız lazım.

Öncelikle ilk kez hata aldığınızda hemen sakinleşmeli ve tekrar girmemelisiniz. Üst üste yanlış girişler, sizin PSN üzerinde 15 gün kredi kartı girememe cezası almanıza sebep oluyor. Bunun herhangi bir geri dönüşü yok ya da bir sayaç ile kaç gün kaldığını göremiyorsunuz. Sorunun ortaya çıkmasında ise 3 farklı sebep var:

PSN kredi kartı sorunu nasıl çözülür?

Konsolu satın aldığımdan beri kullandığım sanal kartın bir anda neden geçerliliğini yitirdiğini anlamış değilim. Yani kredi kartı hatası almadan birkaç hafta önce PSN üzerinden oyun satın alabilmiş olmama rağmen, Playstation Türkiye müşteri hizmetleri bana sanal kartın geçerli olmadığını söylediler. Bu sebeple sanal kart kullanıyorsanız bundan sonra dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca Sony’nin buna dair de bir değişiklik uyarısı yapmadığının da altını çizmek gerek.

Bundan sonrası ise bilgilerinizi kontrol etmekle alakalı. Benim izlediğim yolları şöyle sıralayabilirim:

Benim kredi kartı sorunum adresimle ilgiliymiş. Adresimde yer alan “/” işaretini kaldırdıktan sonra PSN bilgilerimi kabul etti. Ancak yine bu hatayı alana kadar adresimde “/” ve “:” işaretleri bulunuyordu. Birden neden böyle bir hata almaya başladım belli değil. Yani Sony, kredi kartı girdiğimiz sayfaya küçük bir uyarı mesajı koyabilir. Bir yazılımcı için bunu sisteme eklemek herhalde 5 dakika falandır.

Sonuç olarak: 15 gün bekledikten sonra daha önce kullandığınız karttan başka bir kartın bilgilerini doğru girip, adresinizde de Türkçe karakter ve sembol kullanmamanız gerekiyor. Bu bilgilerin de bankanızda kayıtlı olan bilgileriniz ile aynı olması gerekmekte.

Not: Her kullanıcı için çözüm başka olabiliyor. Kendi izlediğim yolu size anlattım ancak bu yola ile sonuç alamazsanız, yine en iyi kaynak Playstation müşteri hizmetleri. Ancak müşteri hizmetleri ile iletişime geçerken, izlediğiniz yolları ayrıntılı olarak anlatmanızda yarar var.

Exit mobile version