PlayStation mı Xbox mı? Turuncu Levye Ekibi Ne Düşünüyor?

İşte bizim görüşlerimiz...

Oyuncular arasında pek çok yönde ciddi fikir ayrılıkları oluşuyor ve bunların bazıları yıllar boyu sürecek gibi gözüküyor. Bu soruların arasında en aşina olduklarımızdan birisi ise “PlayStation mı Xbox mı?” olarak öne çıkmakta. Peki bu konuda Turuncu Levye ekibi neler düşünüyor? Hadi göz atalım.


İlginizi Çekebilir: Bulut Tabanlı Oyun Platformları Başarılı Olabilir mi? (Anket)


PlayStation mı Xbox mı? Hangisi Daha Mantıklı?

Az önce de bahsettiğim gibi oyuncuların zaman zaman kendi aralarında ayrı düştüğü noktalar olabiliyor. Örneğin konsol mu, bilgisayar mı ya da PlayStation mı Xbox mı soruları bunların arasında en bilinenleri.

Peki bu konuda Turuncu Levye ekibi neler düşünüyor?

Not: Bizim görüşlerimizin hemen altında sizin için de bir anket alanı oluşturduk. Siz de bu alandan kendi tercihinizi yapabilir ve bunun nedenlerini de hemen aşağıdaki yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

PlayStation mı Xbox mı?

Turuncu Levye Ekibi Ne Düşünüyor?

Berk Demirci

Ben en azından ülkemiz koşullarında PlayStation’ın önde olduğunu düşünüyorum. Burada hem özel oyunları hem de piyasa koşullarını göz önüne alabiliriz. Oyun fiyatları ve direkt konsollar son birkaç yılda oldukça pahalı bir hale geldi ve ikinci el oyun ve konsol piyasasında PS daha önde. Tabii kitlenin fazla olmasının beraberinde getirdiği pek çok ekstra detay var. Buna ek olarak Sony’nin ülkemize daha fazla önem verdiğini de düşünüyorum.

Ramazan Tugay Kahraman

PlayStation 5 ve Xbox Series X arasında tercih yapmak durumunda kalırsam, Türkiye’de olduğum için PlayStation 5 demek istiyorum. Her iki konsol da ABD’de ya da Avrupa’nın bazı ülkelerinde çok farklı özelliklerini aktif ettiklerinden, konuma göre tercih yapmak durumunda kalıyoruz.

ABD’de olsam Xbox tarafını tercih ederdim. PlayStation 5’e oyunlarda sunulacak Türkçe dil desteği gibi detaylar dikkatimi çekiyor. Ayrıca henüz konsollara dair tüm detaylar verilmediğinden ve PS5 için özel oyun sayısının daha fazla olacağını ön gördüğümden PS5 derdim yine. Ama Microsoft, oyun stüdyolarına ciddi yatırımlar yaptı. Bizi şaşırtacak bir çıkışla gelirse Xbox tercihim de her an değişebilir.

Sefa Acarsoy

Bence PlayStation 4. Xbox bazı açılardan daha güçlü olsa da ve kontrolörü daha iyi bir ergonomi sunsa da PlayStation 4’ün özel oyunları ve ülkemizdeki oyun desteği öne çıkıyor. Ülkemizdeki kullanıcı sayısının çokluğu nedeni ile oyun bulmak ve takas yapabilmek kolay bir hale geliyor ve alım ve satımlar daha kolay. Tüm bu nedenlerden dolayı bence PS4.

Ünsal Sarıtoprak

Marvel’s Spider-Man, God of War, The Last of Us, The Last of Us Part 2, Horizon: Zero Dawn, Uncharted 4, Death Stranding, Until Dawn, Bloodborne, Ghost of Tsushima, Days Gone ve Ratchet and Clank. Bu oyunların tanıtım videolarını Youtube üzerinden açıp izliyorsun. Yok, ben bu oyunları oynamazsam da olur dersen seni direkt Xbox kanadına yönlendiriyoruz.

Neden mi PlayStation? Türkiye pazarına en çok yatırım yaparak yerelleştirme çalışmaları yaptığı ve oyuncuya değer verdiğini hissettirdiği için PlayStation. Türk oyuncu kitlesinin PlayStation da daha fazla olduğu bir gerçek. Kolay ve hızlı bir şekilde diğer kullanıcılar ile etkileşime geçebiliyor, dostluklar kurabiliyor ve fikir alışverişi yapabiliyorum. Online oyun oynama keyfi de cabası.

Son olarak yukarıda da belirttiğim gibi exc. oyunlar. Microsoft’un özel oyunlar konusunda hala burun kıvırması kullanıcı kaybetmesindeki en büyük neden. Eğer bir Xbox kullanıcısıysanız ve hayatınızdan memnun değilseniz, oyun oynamak artık sizi sıkıyorsa o zaman sizleri Phil Spencer’a bağlıyorum. (Bağlantı başarısız oldu.)

Taha Alperen Karaman

Kesinlikle PlayStation.  Xbox her ne kadar GamePass sistemi ile büyük bir atılım yapıp birçok oyuncuyu bünyesine çekmiş olsa da Sony ülkemizde en güçlü kozların sahibi konumunda. Hem ülkemizde oluşturduğu topluluk bilinci hem exclusive oyunların kalitesi hem de Türk oyunculara özel sunduğu hizmetler ile (yerelleştirme, özel fiyatlandırma vb.) Sony uzun süre daha ilk tercih olacak gibi duruyor.

Efe Onurlu

Benim görüşüm PlayStation. Bu düşüncemin sebebi ise özel oyunların sürükleyiciliği ve Türk oyuncu kitlesinin daha fazla olması. Bu da arkadaş çevresi ile oyun oynayabilmeyi ve yeni birileri ile tanışabilmeyi daha kolay bir hale getiriyor. Bu da benim için PlayStation’ı cazip bir hale getiriyor.

Can Demirci

Bence PlayStation daha sade bir arayüze sahip ve bunların da ötesinde özel oyunları ile Xbox’ın önüne geçiyor. Üstelik bu oyunların tamamen Türkçe olduğunu da göz önüne almak gerekiyor. Yani ülkemize değer verdiklerini görüyoruz. Bu oyunlara The Last of Us ve God of War gibi oyunları örnek gösterebilirim.

Berke Çam

Daha öncesinde herhangi bir konsola sahip olmadım ancak ilerleyen dönemlerde bir tercih yapacak olsam PlayStation olurdu. Bunun nedeni ise Türkçe oyun içerikleri, olmadı altyazılı oyunlar ve geniş bir Türk topluluğunun bulunması.

Turuncu Levye Takipçileri Ne Düşünüyor?

Fark ettiğiniz üzere bizim ekipte PlayStation çok baskın bir şekilde öne çıkıyor. Aslında ülkemiz koşullarında diğer herkesin neler söyleyebileceğini de tahmin edebiliyoruz ama sizler için oluşturduğumuz ankete katılarak siz de görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

Ankette oy kullandıktan sonra hemen aşağıdaki yorumlar sekmesinden tercihinizin nedenini hem bizlerle hem de diğer okurlarla paylaşabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Xbox Series X Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı!


Turuncu Levye Ekibi Ne Düşünüyor? isimli serimizin ilk yazısını sizlerle paylaştık. Peki bu seri hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce bu seriye devam edelim mi? Bu konudaki görüşlerinizi de bizlerle paylaşırsanız seviriniriz.

Exit mobile version