Playstation CEO’sundan Xbox Series S İçin Açıklamalar!

Jim Ryan haklı olabilir mi?

Sony Interactive Entertainment CEO’su ve başkanı Jim Ryan, Japonyanın ünlü teknoloji sitesi AV Watch ile yaptığı röportajda dikkat çekecek açıklamalar yaptı. İşte Playstation CEO’sundan Xbox Series S İçin Açıklamalar!


İlginizi Çekebilir: Xbox Series X ve S’in Türkiye Fiyatları Açıklandı!


Playstation CEO’sundan Xbox Series S İçin Açıklamalar!

Playstation ve Xbox cepheleri özünde benzer ama farklı stratejiler ile piyasaya iki yeni konsol çıkarma hazırlığı içerisindeler. Yeni jenerasyonda Sony aynı teknik özelliklere sahip tek farkı disk sürücüsü olan iki konsol piyasaya sürecek. İki konsol arasındaki en önemli farkın fiyat olduğunu söyleyebiliriz aradaki fiyat farkı tam 100 dolar. Microsoft ise farklı teknik özelliklere sahip iki konsol çıkaracak. Aradaki fiyat farkı 200 dolar.

İşte Jim Ryan’ın Röportajı;

Jim Ryan: “Söylemek istediğim ilk şey, her rakibimizin kararına ve felsefelerine saygı duyduğumdur, Açıkçası, fiyat çok önemli bir faktör. Diğer şirketlerin rekabet stratejilerine saygı duyarız. Ancak, mevcut stratejimize ve bunun yaratacağı etkiye tamamen bağlıyız ve inanıyoruz.”

“Oyun sektörünün geçmişine bakarsanız, özel düşük fiyatlı, düşük özellikli bir konsol oluşturmak, geçmişte pek iyi sonuç almamış bir girişimdi. Bu seçeneği bizle de değerlendirdik ve uygun fiyatlı konsol fikrini diğer yöneticilerin ne tür sorunlar çıkartabileceğini değerlendirdik.”

“Araştırmamıza göre, bir oyun konsolu satın alan bir kişi aldığı konsolu dört, beş, altı ve hatta yedi yıl boyunca kullanmaya devam etmek istedikleri açıkça görülüyor. Ancak konsol alacak kişiler aldığı konsolun  2-3 yıl içinde modası geçmiş olmasını istemiyorlar.”

“Yeni bir TV aldıklarında, mevcut konsollarının satın almayı düşündükleri yeni 4K TV’yi destekleyebileceğini düşünmek istiyorlar.”

Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, gerçekleştirdiği röportajda, Xbox Series S tarzı düşük fiyatlı ve özellikleri düşürülmüş konsolların geçmişte çok iyi sonuçlar almadığını belirtti. Anlaşılan o ki Sony cephesi önümüzdeki aylarda çıkacak Xbox Series S’in başarılı olamayacağını düşünüyor. Bakalım yakın zamanda Xbox CEO’su Phil Spancer bu konu hakkında açıklama yapacak mı?

Yeni Xbox Sadece Bir Konsol Olmayacak!.jpg

Playstation 5, ABD, Japonya, Kanada, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore’de 12 Kasım tarihinde çıkacak. Dünyanın geri kalanı 19 Kasım tarihde konsol ile buluşacak fiyat ise 399$ ve 499$ fiyat etiketi ile piyasada olacak. Xbox Series X/S 10 Kasım’da tüm dünyada 499$ ve 299$ fiyat etiketi ile piyasada olacak.

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Xbox Series S için heyecanlı mısınız? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version