PlayStation’ın Call of Duty Endişesi Devam Ediyor

SIE başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan da yorumda bulundu...

PlayStation’ın Call of Duty endişesi halen devam ediyor. Son olarak Sony Interactive Entertainment başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan, Games Industry sitesine yaptığı açıklamayla, Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer tarafından bu ayın başlarında yapılan güncel açıklamaya ilişkin bir yorumda bulundu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft ile Sony Arasında Bir Gerginlik Yaşanıyor


Bildiğiniz gibi Microsoft, bu yılın başlarında patlattığı Activision Blizzard satın alım atağı ile herkesi şoke etmiş ve oyun dünyasında büyük bir etki yaratmıştı. Henüz FTC (Federal Ticaret Komisyonu) ve CMA (Rekabet ve Piyasa Yönetimi Kurumu) taraflarından bir onay çıkmış değil.

Satın alım haberinin ardından, son zamanlarda Microsoft ile Sony arasındaki iplerin gerildiğini de biliyoruz. Öyle ki ilk olarak Japon teknoloji devinin sataşması ile başlayan sürtüşme, Amerika menşeli yazılım devinin oyunların Game Pass servisine gelmemesi için Sony tarafından geliştiricilere ve yayıncılara para ödediği yönündeki suçlaması ile farklı bir boyut kazanmıştı.

Öte yandan, bilhassa Call of Duty serisinin hassas nokta olması nedeni ile gerek Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer gerekse de Microsoft başkanı Brad Smith tarafından yapılan teskin edici açıklamalar görmüştük. Öyle ki başta Call of Duty olmak üzere büyük markalar, Smith tarafından söylenene göre mevcut ve gelecekteki anlaşmaların devamında ve bu ayın başlarında Spencer tarafından söylenene göre de önümüzdeki birkaç yıl boyunca PlayStation konsollarına da gelmeye devam edecek. Ne var ki bu durumun, son olarak SIE başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan’ı da endişelendirmiş olduğu gün yüzüne çıktı.

16x9_2133x1200_highres-microsoft-activision-blizzard-news

PlayStation’ın Call of Duty Endişesi Yeniden Kendisini Gösterdi

Her ne kadar ilk başta özel iş müzakeresi olduğu için bir yorum yapmaktan kaçınmış olsa da, Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer tarafından yapılan yorum sonrasında fikrini değiştirmiş oldu. Öyle ki, bu ayın başlarında Spencer tarafından The Verge sitesine yapılan ve Sony ile anlaşma umudu taşıyan açıklama ile Call of Duty serinin önümüzdeki birkaç yıl boyunca PlayStation konsollarına gelmeye devam edeceğini ve bunun sektör içindeki tipik anlaşmalarının çok ötesinde olduğunu söylemişti.

Söz konusu açıklamanın ardından Games Industry sitesine sunulan bildiride konuşan Sony Interactive Entertainment başkanı ve Üst Yöneticisi Ryan, böylesi bir teklifin platformun kendisine has oyuncular için birçok düzeyde yeterli olmadığını söyledi. Bununla birlikte, bahsi geçen anlaşmanın PlayStation kullanıcılarının platformdaki en üst kalitede Call of Duty deneyimi yaşama yetisini olumsuz yönde etkileyeceğini de söyleyerek anlaşma ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Bakalım durumun gelecek günlerdeki akıbeti ne olacak? SIE başkanı ve Üst Yöneticisi Ryan ile Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer kesin bir uzlaşmaya varabilecekler mi, hep birlikte göreceğiz.

Exit mobile version