PlayStation Bulut Oyunculuk Hakkında Önemli Açıklamalar Yaptı

Geçtiğimiz nesilde hayatımıza yavaş yavaş girmeye başlamış olan bulut tabanlı hizmetler, içinde bulunduğumuz nesil ile iyiden iyiye yaygınlaşmaya başlayarak bilhassa oyun sektöründe büyük bir dönüşümü de beraberinde getirdi. Google, ekran kartı üreticisi NVIDIA, PlayStation ve Xbox derken, büyük markalar beklenen hamlelerini yapıyorlar. Gelecek nesiller, oyun sektörü açısından oldukça heyecan verici yeni deneyimler sunacak. Buna şüphe yok. Yakın bir zaman önce gerçekleştirilen yeni bir röportajda, PlayStation bulut oyunculuk konusuna ilişkin kayda değer açıklamalar geldi.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Activision Blizzard Satın Alımı İçin Kritik Hamle Yapabilir


Financial Times tarafından yapılan röportaj sırasında konuşan Sony Üst Yöneticisi Kenichiro Yoshida, karşılarında hem muhteşem hem de fazlaca teknik soruna sahip bir iş modelinin olduğunu söyledi. Avantajları açısında biz oyunculara ve şirketlere yepyeni bir sektörün kapısını aralayacak olan teknolojinin önümüzdeki yıllarda gitgide yaygınlaşacak ve şimdiye kıyasla daha fazla kullanıcının erişebileceği hale gelecek.

sony-ceo-bulut-oyun-hizmeti

PlayStation Bulut Oyunculuk Sıkıntılarından Bahsetti

Bu yaygınlaşmanın beraberinde getireceği teknik sorunlara da değinmeden geçmeyen Yoshida, gün içerisindeki oyuncu yapacağı giriş-çıkış ile dalgalanmaların oluşacağını ve buna bağlı olarak da performans kayıplarının yaşanabileceğini söyledi. Japon teknoloji devinin bir diğer çekincesi ise yüksek hızlı ve kesintisiz bir internet bağlantısı gereksiniminin şart olması.

Bahsi geçen teknik sorunların farkında olduklarını belirten Sony Üst Yöneticisi Kenichiro Yoshida, bu sorunları mümkün olan en kısa sürede aşmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. İşin ilginç yanı şu ki, Activision Blizzard satın alımı için onay vermeyen CMA kuruluşunun olumsuz yönde etkilenmesinden endişe ettiği bulut oyunculuk hakkında Yoshida tarafından yapılan açıklamalar dikkat çekici oldu.

Exit mobile version