PlayStation Access Controller Hakkında Yeni Detaylar

Engeli olan oyuncuları için harika bir sistem...

Sony Interactive Entertainment tarafından yapılan yeni paylaşım ile PlayStation Access Controller hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Ayrıca yeni bir de fragman yayınlandı.


İlginizi Çekebilir: PS Plus’tan Ayrılacak Oyunlar Listelendi


Oyunlarda erişilebilirlik, son derece önemli bir konu ve önde gelen şirketler tarafından hem oyun içi hem de donanım olmak üzere pek çok atılımlarda bulunulduğuna tanıklık etmiştik. CES 2023 sırasında duyurulmuş olan Project Leonardo da bunlardan bir tanesi olacak.

Sony tarafından duyurulmuş olan PlayStation 5 kontrolcü kitiyle, çeşitli engelleri olan oyuncular için oyunları daha da erişilebilir hale getirilmesi hedefleniyor. AbleGamers, SpecialEffect ve Stack Up gibi önemli organizasyonlar ve erişilebilirlik uzmanları ile ortak çalışma yürütülerek geliştirilmekte olup, hem bağımsız, hem başka bir Project Leonardo hem de DualSense ve üçüncü parti aksesuarlar ile bir arada kullanılabilecek. Ayrıca üçünü birleştirerek hem daha fazla erişilebilir seçeneği hem de diğer oyuncular ile birlikte oynayabilmenin mümkün olabileceği de söylenmişti.

Access-Controller-for-PS5-Console_09

PlayStation Access Controller Engelli Oyuncular Eşsiz Bir Deneyim Sunacak

Bugün US PlayStation Blog üzerinden yapılan yeni paylaşım ile cihazın Access Controller olarak anılacağı belli oldu. Kontrolcünün yastık, düz, eli küçük olan oyuncular için çıkıntılı ve kavisli olmak üzere çeşitli düğme kapaklarının olacağı ve düğmeler için ilgili girişi göstermesi için kapaklar için değiştirilebilir etiketlerin olacağı da söylenmiş.

Access Controller düz yüzeylerde sağlıklı bir kullanım sunacak olup, AMPS ayaklık veya üç ayaklı sehpa ile sabit durması sağlanacak. Bununla birlikte üç yüz altmış derece döndürülebilecek ve analog çubuğun kontrolcü ile mesafesi ayarlanabilecek iken, dört adet üç buçuk milimetrelik dört AUX girişi bulunacak ve özel tuşlar, analog çubuklar, sana kontrolcü olarak DualSense Edge ve dahası da desteklenecek.

Sony Interactive Entertainment, kullanıcı arayüzünün tuş düzeninden kontrol profillerine, tuşları kapatıp açmadan girişleri farklı veya aynı tuşlara atamaya kadar çeşitli özelleştirme seçenekleri sunacak. Ayrıca Toggle modu, otomatik fonksiyonları da kullanıma sunmayı sağlayacak. Mesela R2 tuşuna basılı tutmadan Gran Turismo 7 oyununda arabanın gaz pedalına basabilmek gibi. Belirli fonksiyonları da etkinleşmeye ayarlayabilmek mümkün olacak. Depar atmak için L3 tuşuna basılı tutmak yerine bir defa basmak gibi.

Paylaşıma ek olarak Access Controller için yayınlanan yeni fragmana aşağıdan göz atmayı unutmayın.

Exit mobile version