PlayStation 6 ve Yeni Xbox için Çıkış Zamanı Belirlenmiş

Konunun temelinde yine Activision Blizzard satın alımı var...

Sony ve Microsoft tarafından CMA dokümanlarında, PlayStation 6 ve yeni Xbox için çıkış zamanına değinilmiş. Peki yeni nesil konsollar ile ne zaman buluşabileceğiz? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni PlayStation 5 Modeli ile Seneye Tanışabiliriz!


Bildiğiniz gibi nesil döngüsü, konsoldan konsola değişiyor. Bu durum, PlayStation konsollarında altı ile yedi ay arasında olabiliyor. PlayStation 5, 2020 yılının Kasım ayı içerisinde satışa sunulmuştu ve buna bakarak, PlayStation 6 için 2026 yılı tahmininde bulunulabilirdi. Ne var ki Japon teknoloji devi bu sürenin uzayacağına dair bir söylemde bulundu.

RRppDkmBQRrjRi6wSWzAqg-970-80.jpeg

PlayStation 6 ve Yeni Xbox, 2027 Yılından Önce Çıkmayacak

Mevcut nesil konsolun çıkışı ile yeni nesil konsol için çalışmalara başlamış olan Japon teknoloji devi, Microsoft ile ilgili hayli ilginç sayılabilecek iddiada bulunduğu CMA dokümanında, PlayStation 6 için 2027 yılından öncesinin planlanmadığına işaret ediyor. Diğer bir deyişle, PlayStation 5 için bayrağı devretme zamanı bir yıl daha ötelenmiş oldu.

Dokümanda belirtilene göre, Amerika menşeli yazılım devi tarafından Activision oyunlarının 2027 yılına kadar PlayStation konsollarına da çıkması teklifinde bulunulmuş. Eğer zamanlamaya sadık kalınır ise PlayStation 6, başta Call of Duty olmak üzere popüler Activision oyunlarından yoksun bir şekilde satışa sunulacak ve bunun da tüketicilerin konsol tercihlerini etkileyeceği ve rekabetin azalacağı düşünülüyor. Zaten Japon teknoloji devi her fırsatta rekabete aykırı olduğunu iddia ederek bu satın alıma karşı çıkıyor. Anlayacağınız üzere, yeni nesil PlayStation konsolunun çıkış zamanı Microsoft ile Sony arasındaki henüz uzlaşmaya varılamamış olan Call of Duty mevzusuna dayanıyor.

Diğer yandan, benzer bir savunma dokümanı da Microsoft tarafından yayınlandı. Rakibinin işaret ettiği zaman aralığına karşılık olarak Amerika menşeli yazılım devi, yeni nesil konsolların en erken 2028 sonbaharında satışa sunulacağı yönünde bir bilgi sunmuş.

Exit mobile version