PlayStation 5’in Yeni Türkiye Fiyatı Belli Oldu!

PlayStation Türkiye, güncel fiyatlandırmayı netleştirdi!

PlayStation 5’in yeni Türkiye fiyatı, PlayStation Türkiye tarafından yapılan açıklama ile belli oldu. Peki konsolu almak isteyecek olan oyuncuları nasıl bir fiyat etiketi bekleyecek? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Fiyat Artışı Sony Tarafından Onaylandı


Sony, çıkışından bu yana stok sorunları yaşanan PlayStation 5 için bu yönde çalışmalarına son sürat devam ediyor. Elbette yaşanan tek sorun da bu değil. Malumunuz dünyanın genel gidişatı ve enflasyonun dünya genelinde ciddi artışı ile zaten birçok pazarda kolayca bulunamaz iken, bir yandan da fiyat etiketine zam söz konusu oluyor.

4ef4410328e2478c8ed793f24f88fd6d

PlayStation 5’in Yeni Türkiye Fiyatı Ne Kadar Oldu?

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta SIE Başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan tarafından yapılan US PlayStation Blog üzerinden yapılan açıklamayla, Birleşik Devletler hariç Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA), Asya-Pasifik (APAC), Latin Amerika (LATAM) ve Kanada dahil birçok önemli pazarda 50 euro kadar bir fiyat artışının uygulamaya konulacağını öğrenmiştik. Hal böyle olunca, Türkiye olarak biz de Avrupa bölgesine bağlı olduğumuz için PlayStation 5 konsolunun tavsiye edilen satış fiyatının artmasının elinin kulağında olduğunu düşünülüyordu. Beklenen açıklama ise bugün itibarıyla geldi. PlayStation Türkiye tarafından yapılan resmi açıklama ile mevcut nesil konsolun ülkemizdeki güncel fiyatları şöyle oldu;

PlayStation Türkiye tarafından yapılan açıklamada, herkesi etkileyen küresel ekonomik belirsizliğin, yüksek enflasyon rakamlarının ve döviz kurlarındaki dengesizliğin çoğu sektör üzerinde baskıya yol açtığına ve bu sebeple birçok pazarda fiyat güncellemesi kararının alındığına dikkat çekilmiş.

Açıklamanın devamında güncel satış rakamlarına yer verilir iken, konsolun tedarik durumunun iyileştirilerek, mümkün olduğunca fazla oyuncuya ulaştırılabilmesi için de sıkı çalışmaların devam ettiği bilgisine yer verilmiş.


Peki siz bu fiyat artışı hakkında ne düşünüyorsunuz? Tahmininizin üstünde mi, yoksa altında mı bir fiyat artışı oldu? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version