PlayStation 5 için VRR Desteği Bu Hafta Geliyor

Destekleyen oyunların ilk listesi de açıklandı...

PlayStation 5 için VRR desteği bu hafta içerisinde yayınlanacak olan yeni güncelleme ile artık kullanıma sunulacak. Hem bu desteği detayları hem de destekleyecek olan ilk oyunların listesi haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni PlayStation Plus Türkiye Fiyatları Açıklık Kazandı


PlayStation 5 için VRR Desteği Detayları ve Destekleyen Oyunlar

PlayStation 5 için VRR (Değişken Tazeleme Oranı) desteği, geçtiğimiz ayın sonlarına doğru duyurulmuştu. Japon teknoloji devi tarafından yapılan açıklama ile bu destek, HDMI 2.1 uyumlu televizyonlar ve monitörlerde, dinamik olarak ekranın tazeleme oranının konsolun grafik çıkışı ile senkronize edilmesini sağlıyor. Bu sayede de, kare hızı sorunları ve ekran yırtılmaları gibi sorunların da önüne geçilmiş olunuyor.

Halihazırda satışa sunulmuş olan PlayStation 5 oyunlarının güncellemeler ile bu desteğe kavuşacağı belirtilmiş iken, gelecekteki oyunlar ise bu destek ile satışa sunulacağına dikkat çekilmişti. Bununla birlikte, eklenecek olan bir seçenek ile desteklemeyen oyunlara da tercihe bağlı olarak VRR’nin uygulanmasını isteyebileceksiniz.

Video kalitesinin yükselmesi gibi olumlu yönde gelişmeler yaşanabilecek iken, beklenmedik görsel etkilere yol açması durumunda da kapatabilmeniz mümkün olacak.

ps5 vrr

Sony tarafından yapılan açıklamayla, VRR desteğinin bu hafta içerisinde yayınlanacak olan yeni güncelleme ile oyuncuların kullanımına sunulacağı duyuruldu. Konsolunuzu HDM 2.1 VRR uyumlu bir televizyona veya monitöre bağladığınız zaman, destekleyen oyunlar için ilk günden otomatik olarak etkin hale getirilecek. Ancak tercihinize göre kapatabilmeniz de mümkün olacak. Bunun için Sistem Ayarları > Ekran ve Video yolunu izlemeniz gerekecek.

VRR desteği sunacak ilk oyunlar ise şöyle:

Exit mobile version