PlayStation 5 ve Xbox Series X için En İyi 5 TV!

Yeni nesil konsollar için tercih edebileceğiniz en iyi TV modelleri.

Yeni nesil konsollar en sonunda çıkışını gerçekleştirdi. Eğer bir PlayStation 5 veya Xbox Series X sahibiyseniz kendinizi şımartabileceğiniz en iyi 5 TV listemize mutlaka göz atmanızı öneririz. PS5 veya Xbox Series X için en iyi TV’yi bulmanıza yardımcı olacak bir rehber hazırladık. PlayStation 5 ve Xbox Series X için en iyi 5 TV. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Oyun Fiyatları Neden Artacak? (Peki Artmalı mı?)


PlayStation 5 ve Xbox Series X için En İyi 5 TV

PS5 ve Xbox Series X’te yüksek yükleme hızlarından ve şık kullanıcı arayüzlerinden çok daha fazlası var, çünkü bu yeni nesil konsollar aynı zamanda yeni bir ekran teknolojisi çağını da başlatıyor. Bu, yeni konsolunuzun neler yapabileceğini görmek istiyorsanız, yeni bir TV’ye yatırım yapmanız gerekeceği anlamı taşımakta. Hala 1080p LCD bir televizyon üzerinden mi oyunları deneyimliyorsunuz? Güldürmeyin…

Henüz 4K çözünürlüklü bir TV’ye geçiş yapmadıysanız, şimdi tam zamanı diyebiliriz. İyi haber şu ki, tüm yeni 4K TV’ler, 60 fps’de 4K’yı destekleyen HDMI bağlantısına sahip. Oyun Modu özelliği ile de oyun deneyiminizi daha kaliteli seviyelere taşıyabilirsiniz. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri liste ile baş başa bırakalım.

LG OLEDCX Serisi

Özel oyun modları ve mükemmel görüntü kalitesi, LG’nin CX serisini üst düzey oyuncular için vazgeçilmez bir seçenek haline getiriyor.

LG’nin orta sınıf 4K OLED’i, tartışmasız tüm güncel üst düzey UHD TV’ler arasında en iyi ürün. Alışılmadık bir şekilde, CX dört HDMI 2.1 girişine sahip. Çoğu set 2.1 ve 2.0 karışımını sunar. Özellikleri arasında VRR (Değişken Yenileme Hızı), ALLM (Otomatik Düşük Gecikme Modu) ve 120 Hz’de 4K bulunuyor. Her şeyi yapabilecek bir ekran istiyorsanız, LG CX mükemmel bir seçim olacaktır.

Samsung QNQ70T / QEQ70T

Bu uygun fiyatlı QLED, aynı zamanda 120 fps oyun oynamayı destekleyen en ucuz UHD ekranlardan biri.

Q70T, Samsung’un 2020-21 QLED serisinin parlayan yıldızı olmayabilir ancak uygun fiyat etiketi ve dinamik görüntü performansı ile bunu telafi ediyor. 4K 120 fps desteği sunan en ucuz 4K TV’lerden biri olan Q70T, bütçeyi aşmayacak, ancak oyun konsolunuzu en iyi şekilde temsil edecektir.

Samsung’un tüm QLED’leri gibi, iki farklı Oyun Modu cihazlarda mevcut. Game Motion Plus, düşük gecikme süresi sağlar, ancak yine de mümkün olan en iyi görüntü kalitesi için görüntü işleme öğelerini korur. Game Motion Plus kapatılabilir ve bu, 9 ms’lik çok hızlı bir gecikme süresi (1080p / 60) ortaya çıkarır.

LG Nano90 Nanocell LED

Ekranlar söz konusu olduğunda LG’nin Nanocell LED ekranlarını gözden kaçırmayın.

LG’nin OLED’leri ilgi odağı olma konusunda oldukça başarılı, ancak Nanocell ekranları ilgi çekici bir LED tabanlı alternatif sunmakta. Bu 9 serisi model, iki yüksek hızlı 4K 120 fps uyumlu girişe sahiptir. HDR parlaklığı söz konusu olduğunda orta düzey bir performans sergiliyor. Düşük görüntü gecikmesiyle iyi bir oyun deneyimi sağlamakta. Modeller ayrıca HDMI VRR ve ALLM ile uyumludur.

Sony X900H / XH90

PS5’e hazır 120 Hz Sony TV arıyorsanız, sizleri böyle alalım.

Bir Sony TV’nin PS5’inizi sergilemesini istiyorsanız, bu Sony OLED’leri ilginizi çekebilir. 4K 120 fps destek sunan cihazlar piyasaya henüz yeni sürüldü ve fiyat açısından da oldukça uygun bir sıralamada. ALLM ve VRR desteği sunan model, gecikme süresini 15 ms’e kadar indirgeyebiliyor.

Samsung TU8000 / TU8500

Bu Samsung Crystal UHD, Xbox Series X ve PS5 için en uygun bütçeli oyun TV’si olabilir.

Samsung’un QLED UHD düz ekranları, göz kamaştırıcı ürünlerdir. Görüntü kalitesi çarpıcı, markanın Tizen akıllı platformu birinci sınıf ve gecikme süreleri olağanüstü derecede düşük. Kaçınılmaz bütçe uyarısı! 120 fps kare hızı desteği olmayan yalnızca üç HDMI bulunmaktadır. İstenen fiyat göz önüne alındığında, bu pek de şaşırtıcı değil. VRR yok ama ALLM alıyoruz.

Tıpkı Samsung’un QLED modellerinde olduğu gibi, Multi View aynı anda akıllı telefon / TV izleme özelliği ve iki Oyun modu bizleri bekliyor. Game Motion Plus 26,7ms (1080/60) hız sağlarken, Zorlu Oyun Modu 11,7ms (1080/60) hızıyla destek sağlıyor.


Peki ya siz PlayStation 5 ve Xbox Series X için en iyi 5 TV listemiz hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version