PlayStation 5 ve Xbox Series X Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Her fiyat noktası için inceleme yapalım..

PlayStation 5 ve Xbox Series X Fiyatı / PlayStation ve Xbox / E3 2020 İptal

Bu sene oyuncular için oldukça dolu dolu geçecek gibi gözüküyor. Yalnızca video oyun tarafında değil, oyun konsolu tarafında da önemli adımların atılacağı bu senede Sony tarafında PlayStation 5 ve Microsoft tarafında Xbox Series X modellerinin bizlerle buluşmasını bekliyoruz. Peki PlayStation 5 ve Xbox Series X fiyatı ne kadar olacak?


Göz Atın: Ubisoft Bir Senede Beş Adet AAA Oyun Çıkaracak!


PlayStation 5 ve Xbox Series X Fiyatı Ne Kadar Olur?

Son zamanlarda ortaya atılan iddiaları dikkate alırsak bu ayın sonlarında ya da önümüzdeki ayın başlarında PlayStation 5 ile karşılaşabileceğimiz ihtimalini görüyoruz. Eğer böyle olursa ve yeni nesil konsolu tanıtırlarsa muhtemelen duymayacağımız tek şey fiyat olacaktır.

Önceki konsollardan bu yana ortaya çıkan enflasyona ya da artan performansa karşın her iki konsolun da 400 dolar ila 600 dolar fiyat aralığında satışa sunulması bekleniyor. Ne daha fazla, ne de daha az.

Ama hangisi doğru? Bu karmaşık bir soru ve her bir fiyat noktası için farklı düşünceler söz konusu.

400 Dolar vs 500 Dolar vs 600 Dolar

Öncelikle burada önemli olan detayın her iki şirketin de belirleyeceği fiyat seviyesi olduğunu bilmek gerekiyor. Örneğin PlayStation 4’ün 2013 yılında satışa sunulduğunda sahip olduğu en büyük avantaj, Xbox One modeline göre 100 dolar daha ucuz bir fiyat etiketine sahip olmasıydı.

Tüm bunlara karşın her iki şirketin de 600 dolar fiyat seviyesini tercih edeceğini sanmıyorum. Burada en yoğun görüşler 500 dolar etrafında toplanmış durumda. Bununla birlikte 400 dolar ise konsolların gücünü göz önüne aldığımızda çok iyimser bir tahmin. Bu fiyat seviyesinde şirketlerin ciddi zararlar edeceği aşikar olduğundan sıkı bir rekabet söz konusu olmadığı sürece bu fiyat seviyesinin tercih edileceğini düşünmüyorum.

Böyle bir durumda 500 doları baz alırsak bu da güncel kur fiyatları üzerinden yaklaşık 3.000 TL yapıyor. Bu fiyata vergilerin, dağıtımcı karının ve satıcı karının dahil olmadığını ve muhtemelen 4.000 TL ila 5.000 TL arasında konumlanabileceğini belirtelim.

Peki siz yeni nesil konsolların hangi fiyattan satışa sunulmasını bekliyorsunuz? Bu fiyatlardan satın alır mısınız? Hemen aşağıda bulunan yorumlar sekmesinden görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version