PlayStation 5 Uyumlu Taşınabilir Cihaz Duyuruldu

Kasım ayında satışa sunulması bekleniyormuş...

PlayStation 5 Uyumlu Taşınabilir Cihaz Duyuruldu

Bir süredir merak konusu olan PlayStation 5 uyumlu taşınabilir cihaz, PlayStation Showcase 2023 sırasında duyuruldu. Bu yıl içerisinde satışa sunulması beklenen cihaz hakkında ilk söylenenler haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Showcase 2023 Sırasında Gösterilenler


Geçtiğimiz ay içerisinde duyduğumuz söylentiler ile Japon teknoloji devinin yeni bir el cihazı üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Ne var ki bu bir PlayStation Vita 2 değil de, Q Lite kod adıyla geliştirilen ve PlayStation 5 için yan ürün olacak bir cihaza işaret ediyordu. Daimi internet bağlantısı gerektirecek olan Q Lite, 8″ LCD ekran, 1080p çözünürlükte 60 FPS akıcılık sunacak iken, DualSense kolunun dokunsal geri bildirim ve uyumsal tetikleyicilere sahip olacağından da bahsedilmişti.

PlayStation 5 Uyumlu Taşınabilir Cihaz Geliyor

Bir hayli merak konusu olan cihaz, dün gece gerçekleşen PlayStation Showcase 2023 sunumu sırasında karşımıza çıktı. Verdiği bilgiler ile söylentileri bir nevi teyit eden Sony Interactive Entertainment başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan, tüm PlayStation 5 oyunlarını kablosuz bağlantı üzerinden oynamanın mümkün olacağını söyledi. 8″ yüksek çözünürlüklü ekran ile gelecek ve gayet hoş bir tasarımının olduğunu söyleyebildiğimiz cihaz, DualSense kolunun özelliklerine de sahip olacak.

Şu an için fiyatı ve ne zaman satışa sunulacağı bilinmiyor olsa da, Kasım ayı gibi oyuncular ile buluşturulması planlanıyormuş. Yayınlanan fragmana da aşağıdan göz atabilirsiniz.

Japon teknoloji devi ayrıca PC ve PlayStation 5 ile uyumlu Bluetooth kulak içi kulaklık duyurusunda da bulundu. Şimdilik yukarıdaki cihaz gibi bu kulaklık ile ilgili de ek detaylar verilmiş değil, ama Sony önümüzdeki aylarda merak edilen detayların bizlere sunulacağının sözünü verdi.

Exit mobile version