Sony’den Hayranları Kızdıracak PlayStation 5 Sunumu Kararı!

Tabii ki haklı bir sebebi var.

PlayStation 5

Yeni nesil konsol PlayStation 5‘in tanıtılmasına çok az bir süre kaldı. Sony, PlayStation 5 sunumunun 11 Haziran TSİ 23:00’da düzenleneceğini takipçileriyle paylaştı. Yaklaşık bir saat uzunluğunda olacak olan yayın YouTube ve Twitch üzerinde canlı olarak takip edilebilecek. Buna ek bugün paylaşılan yeni bir bilgiye göre kullanıcılar etkinliği 1080p ve 30 FPS değerlerinde internetten izleyebilecek.

Peki şirket böylesine önemli bir sunumun yayın kalitesini neden bu seviyede tutuyor? İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: PS5 Canlı Yayını Nasıl İzlenir? Yayında Neler Gösterilecek?


PlayStation 5 Sunumuna 1080p ve 30 FPS Kilidi

Sony, PlayStation 5 sunumunun 11 Haziran TSİ 23:00’da düzenleneceğini takipçileriyle paylaştı. Bugün paylaşılan yeni bir bilgiye göre kullanıcılar etkinliği 1080p ve 30 FPS değerlerinde internetten izleyebilecek. Söz konusu açıklama PlayStation Blog üzerinden Sony çalışanı Sid Shuman’dan geldi. Peki şirket böylesine önemli bir sunumun yayın kalitesini neden bu seviyede tutuyor?

Sid Shuman: ”Endişenizi anlıyorum. Ancak koronavirüs nedeniyle artan internet trafiğinde 4K yayın yapmak artık son derece zor bir iş. Özellikle şu süreçte işimizi garantiye almak istiyoruz. Etkinlik kapsamında mükemmel ses şovları sizleri bekliyor olacak. Bu yüzden sunumu kesinlikle kulaklıkla izlemenizi tavsiye ediyorum. PS5’in 3D ses teknolojisini ilk kez sizlere sunacak olduğumuz için heyecanlıyız.” açıklamasıyla aslında kabul edilebilir bir neden bizlere sunmuş oldu.

PS5 Ne Kadar Güçlü?

PlayStation 5, RDNA 2 mimarili 10.28 TFLOPs gücünde bir GPU, 8 çekirdekli 3.5GHz işlemci ve 16 GB GDDR6 bellek ile birlikte gelecek. Buna ek 825GB SSD ve NVMe SSD slotuna sahip olacak. Cihaz bilgisayarlarda yer alan tüm SSD’lerden daha hızlı bir bant genişliğine sahip olacak.

Bu bant genişliği sayesinde oyunculara zaman kazandıracak olan konsol daha rahat bir deneyim sunmayı vaat ediyor. Özellikle yüklenme ekranları sorun olmaktan artık çıkacak. Cihazın yama ve download içermemesi de gelen detaylar arasında yer alıyor. 8 çekirdekli AMD Zen 2 yonga seti ile gelecek olan cihaz, 3D ses sistemini de bizlerin beğenisine sunacak.

Konsolun 4K desteği vereceğini de gönül rahatlığı ile dile getirebiliriz. Peki ya geriye uyumluluk? Sony 100+ PS4 oyununun oynanabilir olacağını resmi olarak açıkladı. Bu kapsamda cihazın geriye uyumluluk desteğine sahip olacağını belirtebiliriz. Son olarak PlayStation 5, PlayStation 4’e oranla 20 kat daha hızlı.

Oyunlar PlayStation 4’e oranla daha hızlı çalışacak ve sistem takılmaları, çökmeleri yaşatmayacak oyunculara.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın. Turuncu Levye Facebook grubumuz açıldı! Tüm Levye takipçilerini grubumuza bekleriz.

 

 

Exit mobile version