PlayStation 5 Satışları Xbox Series Gerisinde Kaldı!

Dünya genelindeki çip sorunu devam ediyor...

VGChartz tarafından elde edilen raporlar ışığında bir kez daha PlayStation 5 satışları Xbox Series gerisinde kaldı. Üreticiler dünya genelindeki çip sorununu çözmeye çalışıyorlar iken, güncel rakamlara göre mevcut nesil Microsoft konsolu Sony konsolunu haftalık satışlarda bir kez daha geride bırakmış durumda. Konuya ilişkin detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Fast & Furious Crossroads Satıştan Kaldırılıyor


Bildiğiniz gibi Amerika menşeli yazılım devi geçtiğimiz nesilde yaptığı açıklama ile konsol satış rakamlarını artık açıklamayacağını duyurmuş olsa da, Japon teknoloji devi üç ayda bir gerçekleştirdiği finansal konferanslar ışığında konsol satış rakamlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunuyor.

playstation 5 xbox series dualsense

Mart Sonrasında Tekrar PlayStation 5 Satışları Xbox Series Gerisinde Kaldı

Bir sonraki finansal konferans öncesinde yeni bir rapor yayınlayan VGChartz, dünya genelindeki konsol satış rakamlarını açıkladı. Mart ayı içerisinde, birden fazla kaynak tarafından yapılan açıklama ile Xbox Series S ve X modellerinin toplam satışlarının Avrupa ve Kuzey Amerika bölgelerinde ilk kez PlayStation 5 konsolunu geride bıraktığı bildirilmişti. Bir ay sonrasında bu durum bir kez daha gerçekleşti.

27 Mart – 2 Nisan 2022 tarihleri arasındaki VGChartz raporuna göre dünya genelinde 232.758 birim Xbox Series ve 191.950 birim PlayStation 5 satılmış. Microsoft konsolunun güncel satış rakamı 13.89 milyon iken Sony konsolunun güncel satış rakamı ise 18.80 milyon oldu. Ne var ki aynı hafta içerisinde her iki konsolun da 346.046 satarak 106.49 milyona ulaşan Switch’in gerisinde kaldığını söyleyelim. Bu aynı zamanda ilk çıkan PlayStation konsolunun 102.49 milyonluk ömür boyu satış rakamını da geçtiği anlamına geliyor.

Bir karşılaştırma yapmak gerekirse, PlayStation 4 2015 yılının aynı haftasında PlayStation 5’ten 65 bin daha fazla, Xbox One ise Xbox Series’ten 149 bin daha az satmıştı. Nisan ayının ilk haftasında ise PlayStation 4 256.724 birim, Xbox One ise 84.118 birim satışı gerçekleştirmişti. Açıklanan yeni rakamlara göre dünya genelindeki güncel konsol satış rakamları ise şöyle;

Exit mobile version