PlayStation 5 Pro ve Yeni Xbox Series 2023’te Gelebilir!

İlk resmi açıklama TCL sunumunda yapıldı...

PlayStation 5 Pro ve Yeni Xbox Series 2023'te Gelebilir!

PlayStation 5 Pro ve yeni Xbox Series önümüzdeki yıl satışa sunulabilir. TCL sunumunda ortaya çıkan bir görsel, heyecan yarattı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Hogwarts Legacy PlayStation 5 ile Eğlenceli Deneyim Sunacak


Konsol tarihinde ilk defa geçtiğimiz nesilde, ana modellerin birkaç yıl sonrasında çıkan ara geçiş modellerini görmüştük. Standart olanlara göre teknik açıdan daha gelişmiş olan PlayStation 4 Pro ve Xbox One X, oyunlarımızı daha üst seviyede oynama imkanı sunuyordu. Hal böyle olunca, PlayStation 5 ve Xbox Series için de benzer bir durumun söz konusu olup olmayacağı merak ediliyordu.

İlk olarak 2019 yılının Bilgisayar Eğlence Geliştiricileri Konferansı sırasında gündeme gelen Japon teknoloji devinin PlayStation 5 Pro model planı sonrasında, resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, zaman zaman yeni iddialar, sızıntılar ve söylentiler duymuştuk.

PlayStation 5 Pro ve Yeni Xbox Series Ne Zaman Çıkıyor?

Bu defa ise karşımızda önemli bir gelişme var. Öyle ki Çin menşeli elektronik şirketi olan TCL, düzenlediği bir sunum sırasındaki konsol performanslarına değinilen bir görselde PlayStation 5 Pro ve yeni Xbox Series S / X konsollarına da ismen yer verdi. Nesil dokuz buçuk olarak nitelendirilen bu modellerin en geç 2024 yılında piyasada olacağı belirtilmiş.

Görselde dikkat çeken bir detay ise, teknik açıdan epey gelişmiş olacağına dikkat çekilen kısım oldu. Söylenene göre gelişmiş PlayStation 5 ve Xbox Series modelleri, 2160p ve UHD 8K çözünürlük seçeneklerinde 60 FPS ile 120 FPS arasında bir yenileme hızı sunacak.

Bu detaylar her ne kadar TCL gibi büyük bir şirketin sunumu sırasında ortaya çıkmış olsa da, elbette Microsoft ve Sony tarafından gelecek olan resmi açıklamaları beklemek daha sağlıklı olacaktır. Ancak ateş olmayan yerden dumanın çıkmayacağını gayet iyi biliyoruz. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version