PlayStation 5 Pro Hızlandırılmış Işın İzleme ile Gelebilir

Gelişmiş model tam bir ara geçiş olabilecek mi?

PlayStation 5 Pro hakkında yeni söylentiler ortalıkta dolaşmaya devam ediyor. Yakın bir zaman önce yeni bir rapor yayınlayan Tom Henderson, gelişmiş modelin olası teknik özelliklerinin bir kısmına daha değindi. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft’un PlayStation 5 Pro ve Slim Tahminleri Ortaya Çıktı


Sony firmasının ara nesil konsol üzerinde çalıştığı, uzun zamandır ortalıkta dolanıyor. Öyle ki, daha standart model çıkmadan önce duymuştuk. Şimdilik Japon teknoloji devi imada dahil bulunmuş değil, ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz. 

Önümüzdeki sene içerisinde satışa sunulması beklenen PlayStation 5 Pro için yeni söylentiler duymaya da devam ediyoruz. Hepimizin yakından tanıdığı Tom Henders tarafından aktarılan son bilgilere göre, daha önceden duyduğumuz rapor ile örtüşecek şekilde 2024 yılının son çeyreğinde gelişmiş model ile buluşabiliriz. 

PlayStation 5 Pro Öncesinde Yeni Sony Donanımı Görebiliriz

PlayStation 5 Pro Teknik Özelliklerinin Bir Kısmı Sızdırıldı

Standart model PlayStation 5 ile karşılaştırıldığında, donanımsal olarak çok daha güçlü olup oyunculara son derece yüksek görsel kalite ve performans sunacak. Halihazırda Trinity kod adıyla bilinen cihazın 2022 yılının başlarından beri üzerinde çalışıldığı ve geliştirme kitinin ise Kasım ayının ikinci yarısı geliştirici stüdyolara ulaştırılacağı da söyleniyor. Aslına bakarsanız Matrix filminden karakter isiminin kullanılması çok da yabancı bir durum değil. Bildiğiniz gibi PlayStation VR için Morpheus ve PlayStation 4 Pro için de Neo kod adı seçilmişti. 

Henderson, PlayStation 5 Pro modelinin hızlandırılmış ışın izleme için yeterli güce sahip olduğuna, 8K Performans Modu ve 4K çözünürlükte iyileştirilmiş ve daha istikrarlı kare hızı olacağına da raporunda yer vermiş. Ayrıca belleğinin 18000 MT/s ve altmış hesaplama birimine sahip olacağından da bahsediliyor. Bu değerler standart modelde 14000 MT/s ve otuz altıydı. 

Görünüşe göre PlayStation 5 Pro, eğer bu bilgiler resmiyet kazanır ise oyuncuları tatmin edecek bir ara nesil geçişi olacakmış gibi görünüyor. 

Exit mobile version