PlayStation 5 Pro, 2024 Yılı İçerisinde Çıkabilir!

Sony halen sessizliğini koruyor...

PlayStation 5 Pro ile 2024 yılı içerisinde tanışabiliriz. Oyun sektöründe önemli bir yere sahip olan Tom Henderson, ilginç bilgiler ortaya koydu. Şimdilik Japon teknoloji devi tarafından sessizlik hakim olsa da, Henderson dolayısı ile heyecanlanmamak elde değil. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni PlayStation 5 Modeli Nisan veya Eylül’de Gelebilir


Bildiğiniz gibi ilk olarak geçtiğimiz nesilde, PlayStation 4 Pro ve Xbox One X olmak üzere ara geçiş nesil konsolları görmüştük. Standart olanlara göre teknik anlamda çok güçlü olan bu modeller, oyunlarda çok daha iyi performans sunmuşlardı. Haliyle bir benzerinin mevcut nesil için de geçerli olup olmayacağı merak ediliyor.

Şimdilik ne Microsoft ne de Sony resmi bir açıklama yapmamış olsa da, TCL Technology tarafından gerçekleştirilen bir sunumda karşımıza çıkmış olmaları ile arka planda çalışmaların olduğunu öğrenmiştik diyebiliriz.

ps5-pro

Sony, PlayStation 5 Pro Üretimine Başlamış!

Bizler resmi bir açıklama bekler iken, iddialar ve sızıntılar da gelmeye tam gaz devam ediyor. Yakın bir zaman önce Insider Gaming sitesi üzerinden yeni bir rapor yayınlayan Tom Henderson, kaynaklarından aldığı bilgi ile PlayStation 5 Pro modelinin üretim aşamasında olduğunu ve 2024 yılı içerisinde satışa sunulmasının hedeflendiğini söyledi.

Yazısında gelişmiş PlayStation 5 modelinde çıkartılabilir disk sürücüsü gibi yeni özelliklerin olacağına da yer veren Henderson, bunun bir sonraki nesilde göreceğimiz PlayStation konsolları için yeni bir kapı açacağını da sözlerine ekliyor. Ayrıca standart PlayStation 5 modelinin üretimine de kademeli olarak son verilecekmiş.

PlayStation 5 Pro için iyileştirilmiş teknik ve görsel kapasite ile geleceğine dikkat çekilmiş. Yakın bir zaman önce keşfedilen bir patente göre, Japon teknoloji devinin ışın izleme performansını geliştirme üzerine çalışmalar yürüttüğünü ortaya koymuştu.

Bildiğiniz gibi Haziran ayı içerisinde Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5 odaklı büyük bir sunum için hazırlık yapıyor. PlayStation 5 Pro modelinin bu sunum sırasında en azından adının resmi olarak geçmesi beklenebilir, ama elbette kesin bir beklentiye de girmemek lazım. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version