PlayStation 5 Oyunları PS4’e Gelmeyecek!

Xbox'a nazaran PlayStation farklı bir rota çiziyor.

Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5 özel oyunlarının PS4’e gelmeyeceğini duyurdu. Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, şirketin oyunculara “sadece PS5‘te keyfini çıkarabilecekleri” oyunlar vermek istediğini açıkladı. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: PS5 Resmi Tanıtım Tarihi Netleşti!


PlayStation 5 Özel Oyunları Bir Önceki Nesile Gelmeyecek

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, şirketin oyunculara “sadece PS5’te keyfini çıkarabilecekleri” oyunlar vermek istediğini açıkladı. Ryan; “PS5 için harcadığınız çaba göz önüne alındığında konsolun önceki nesilde bulunmayan özellikleri ve faydaları içerisinde barındırması gerektiğine inanıyoruz.

Bizim bakış açımıza göre, bu özelliklerden en iyi şekilde yararlanacak oyunlar ortaya konmalı. PlayStation hayranlarımıza, oyuncularına yalnızca PlayStation 5’te gerçek anlamda zevk alabilecekleri yeni ve farklı bir şey vermenin zamanı geldiğini düşünüyoruz.” sözleri ile mevcut nesil konsollara verilecek desteğin yakında son bulacağının sinyallerini vermiş oldu.

PlayStation 5

Ancak endişelenmeyin, PS5‘e geçseniz bile, 13 Temmuz’dan itibaren sertifikasyon için gönderilen PlayStation 4 oyunlarında PS5 uyumluluğu şartı konacak. PlayStation 4 oyunları PlayStation 5’te sorunsuz ve aynı özelliklerle çalışacak olması durumunda geliştirilmesi için onay alacak. Aksi takdirde projenin PlayStation 4 sürümüne da yeşil ışık yakılmayacak.

PS5 Teknik Özellikler

PlayStation 5, RDNA 2 mimarili 10.28 TFLOPs gücünde bir GPU, 8 çekirdekli 3.5GHz işlemci ve 16 GB GDDR6 bellek ile birlikte gelecek. Buna ek 825GB SSD ve NVMe SSD slotuna sahip olacak. Cihaz bilgisayarlarda yer alan tüm SSD’lerden daha hızlı bir bant genişliğine sahip olacak. Konsolun Xbox Series X’ten yaklaşık 2.5 kat daha hızlı olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? PlayStation’un Xbox’a nazaran geri uyumluluk desteğine özel oyunları katmaması sizce ne kadar mantıklı? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version