PlayStation 5 için DualSense Edge Duyuruldu

Bakalım fiyatı ne kadar olacak?

PlayStation 5 için DualSense Edge Duyuruldu

PlayStation 5 için DualSense Edge kontrol kolu duyuruldu. Üst seviyede özelleştirilebilir olacak kol ile ilgili verilen detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GamesCom 2022 Açılış Gecesi Canlı Yayınında Gösterilenler


Aslına bakarsanız, gelişmiş DualSense kontrol kolunun duyurulacağından epey bir süre önce haberdar olmuştuk. Ünlü gazeteci Tom Henderson, Try Hard Guides üzerinden yayınladığı makalesi ile Sony Interactive Entertainment tarafından profesyonel bir DualSense hazırlığında olduğunu söylemişti.

PlayStation 5 için DualSense Edge Geliyor!

Beklenen duyuru ise GamesCom 2022 Açılış Gecesi Canlı yayını sırasında geldi. US PlayStation Blog üzerinden verilen detaylara bakılırsa, oynayış stilimize bağlı olarak üst seviyede özelleştirilebilir olacak ve eşsiz bir oyun deneyimi yaşatacak bir kol ile karşı karşıyayız.

Belirli tuşlara yeniden işlev atayabileceğimiz gibi devre dışı da bırakabilecek ve çubuk hassasiyeti ve ölü bölgeler gibi ince ayarlamalar yapabileceğiz. Bununla birlikte, her bir tetikleyicinin de tercihinize göre seçenekleri ile ayarlanabilmesi mümkün olacak. DualSense Edge kolu için her bir oyunda birden fazla ayarlama söz konusu olabilecek ve her birini de farklı profillere kaydedebileceksiniz. Bu bağlamda, oyundan oyuna geçer iken eş zamanlı olarak profilden profile de geçebilmeniz mümkün olacak.

Kol üzerinde ayrıca ayrı bir fonksiyonel tuş bulunacak ve bu sayede, oyununuza ara vermeden gerekli ayarlamaları ve önceden hazırlanmış olduğunuz kontrol profilleri arasında geçişleri yapabildiğiniz gibi, oyun sesini ideal seviyeye getirebilecek ve oluşturduğunuz düzenleri test edebilmek için kontrolcü profil ayarlarına erişebileceksiniz.

Bir diğer dikkat çeken nokta ise, kolun arkasında bulunan kavramaya ve stabilite sağlayan tuşlar olacak. Değiştirilebilir iki set halinde gelecek ve istediğiniz fonksiyonu atayabilmeniz de mümkün olacak.

Son olarak, analog çubukların da değiştirilebilir olacağını söylemeden geçmeyelim. Ne var ki yerine takacağınız çubukları ayrı olarak satın almanız gerekecek. Ayrıca dokunsal geri bildirim, uyumsal tetikleyici, bütünleşik mikrofon, hareket kontrolleri ve dahası DualSense Edge kolunda da aynen karşımıza çıkacak.

Exit mobile version