PlayStation 5 İç Tasarımı için Değişikliğe Gidilmiş

Yeni PlayStation 5, artık daha hafif...

PlayStation 5 İç Tasarımı için Değişikliğe Gidilmiş

Sony, PlayStation 5 iç tasarımı için değişikliğe gitti. Bu önemli değişiklik, ilk olarak Avustralya’da görülen modellerin hafifliğini açıklar nitelikte. Peki ne gibi değişiklikler yaşandı? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5’in Yeni Türkiye Fiyatı Belli Oldu!


Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde, Avustralyalı oyuncuların yeni PlayStation 5 modeli ile tanıştıklarını öğrenmiştik. Diskli olan CFI-1202A ve disksiz olan CFI-1202B, hafifliği ile dikkat çekiyordu. Bilhassa diskli modelin, ilk çıkan dijital modelin ağırlığına eş olduğu görülmüştü.

Kafalardaki soru işareti ise, Japon teknoloji devinin PlayStation 5 konsolunu nasıl bu kadar hafifletebildiğiydi. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yılın yatırımcı konferansı sırasında Finans Direktörü Hiroki Totoki tarafından, stok sorununu çözebilmek için ürün tasarımında değişikliğe gidilebileceğine işaret edilmişti. Görünüşe göre bu tasarım revizyonu en nihayetinde hayata geçirildi.

PlayStation 5 İç Tasarımı için Ne Tür Değişiklikler Yapıldı?

YouTube kullanıcısı Austin Evans, bahsi geçen yeni PlayStation 5 modelinin içini açma ve bileşenlerine bir göz atma girişiminde bulundu. Keşfettiği bulgular ise anakartın küçültülmesine ve SSD muhafazasının değiştirilmiş olmasına ek olarak, farklı bir soğutma sisteminin de kullanılıyor oluşu.

Bahsi geçen değişimler elbette ağırlığın azalmasını sağlıyor. Yenilenmiş anakart, gerçek anlamdaki değişikliğin yaşandığı bileşen olmuş. Öyle ki iki inç kadar küçülmüş. Bununla birlikte ek ısı borusu ve küçük bir soğutucu ile konsolun soğutma sistemi farklılaştırılmış.

Soğutma sistemi revizyonu aslında önceki modellerde de yaşanmıştı. Ancak Evans, CFI-1202A ve CFI-1202B ile anakart ve soğutucunun 1.13 kg ağırlığında olduğunu söylüyor. Bu da orijinal tasarıma göre 0.5 kg daha hafif olması demek.

Sony ayrıca bu yeni anakart tasarımıyla birçok bileşenin yerini değiştirdi ve bu, CMOS pilinin artık soğutucunun altında tamamen gizlendiği anlamına geliyor. Bu yeni PS5 tasarımında SSD kasası da değişti. Sony’nin PS5 tasarımının bu özel bölümünü neden değiştirdiği belli değil ancak Evans bunun ısı dağılımını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Tüm bu değişiklikler, PS5 için bazı önemli avantajlar sağlayabilir. Evans, bu yeni PS5 modelinin oyun sırasında yaklaşık 20-30 watt daha az güç kullandığını ve yine de aynı miktarda gürültü ve ısı çıkışı sağladığını iddia ediyor.

 

 

Exit mobile version