PlayStation 5 Geriye Uyumluluk Özelliğinin Eli Kulağında

PlayStation 3 oyunları mağazada belirdi...

PlayStation 5 geriye uyumluluk desteğini yakın bir zamanda kazanabilir. Son dönemde yaşanan bu gelişmenin ardından, gözler yine Japon teknoloji devine döndü. Bakalım beklenen duyuru ne zaman gerçekleştirilecek? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS Now ve PS Plus Sonunda Birleşiyor Olabilir!


PlayStation 5 için geriye uyumluluğu, konsolun en çok talep edilen özelliklerinden biriydi. Hatta çıkışından önce bile oyuncular Sony Interactive Entertainment cephesinden yoğun taleplerde bulunmuşlardı. Ne var ki resmi duyuru sırasında sadece PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro modelleri ile uyumlu olmasının altının çizilmesi, bir hayli hayal kırıklığı yaşatmıştı. 

Ancak görünen o ki, Japon teknoloji devi bu konuya sırtını dönmüş değil. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay içerisinde Jason Schreier tarafından ortaya atılan bir rapor ile PlayStation cephesinin Game Pass benzeri Spartacus kod adlı bir servis üzerinde çalıştığını öğrenmiştik. PlayStation Now ve PlayStation Plus’ı birleştirecek olup üç aşamadan oluşacağı söylenen bu servisin en üst aşaması ise eski konsollarının kütüphanelerine erişim fırsatı sunacak. 

Sony Interactive Entertainment tarafından henüz bu rapor teyit edilmemiş iken, yakın bir zaman önce tüm PlayStation Now satışlarının iptal edilmesi ve kartlarının İngiltere genelinde toplatılmış olması ise bahsi geçen servisin duyurulma tarihinin iyiden iyiye yaklaştığının habercisi olmuştu. 

PlayStation 5 Geriye Uyumluluk Desteği Yakında Duyurulabilir

Şimdi ise önümüzde heyecan verici bir başka gelişme var. Öyle ki Twitter üzerinden bazı kullanıcılar hem Avrupa hem de Kuzey Amerika PlayStation mağazası üzerinden Dead or Alive 5, Prince of Persia: Forgotten Sands ve Prince of Persia: The Two Thrones HD oyunlarının PlayStation 3 versiyonlarının satışa sunulduğunu görmüşler.  

ps5 geriye uyumluluk ps3

Bu durum karşılık olarak Sony Interactive Entertainment tarafından herhangi bir teyit veya yalanlama gelmiş değil. Ancak yakın bir zaman önce Şubat ayında yeni bir State of Play yayınının gerçekleştirileceğine dair bir iddiada bulunulmuştu. Game Pass benzeri PlayStation servisi de o yayın sırasında duyurulabilir gibi görünüyor. Gelişmeleri takipte olacağız. 


Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, sevgili takipçilerimiz? Eski oyunların mağazaya yeniden ekleniyor olması hoşunuza gidiyor mu? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version