PlayStation 5 Fiyatı Ne Olacak?

Tablo çok korkutucu değil.

playstation 5 fiyatı

PS 5 özellikleri yayınlandıktan sonra daha sağlıklı bir şekilde fikir yürütebilecek hale geldik. Biz de birçok oyuncunun aklındaki en büyük soru işaretlerinden birisi ile ilgili bir yazı hazırlamak istedik. Tüm sebepleri göz önünde bulundurarak yapacağımız bu inceleme, kesinlikle bir resmiyet taşımamakta. Ancak vereceğim bilgiler ışığında, sizler de çıkış fiyat ile ilgili daha güzel fikirler edinirsiniz diye umuyorum. Şimdi gelin PlayStation 5 fiyatı ne olabilirmiş derinlemesine inceleyelim.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Teknik Özellikleri Açıklandı!


PlayStation 5 Fiyatı Ne Olacak?

Bir önceki konsol PlayStation 4, Amerika’da $399 fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulmuştu. Ancak Sony’nin yeni nesil konsolu olan PlayStation 5 için bu fiyatın geçerli olma ihtimali pek yüksek değil. Çünkü yeni nesil teknolojileri içinde barındıracak olan konsol için üretim maliyeti çok daha yüksek. Tahmini olarak $499 fiyat etiketi bekleniyor. Peki bu fiyat Türkiye’de ne kadar olacak?

Günümüz kuruna baktığımızda $499 Türk Parası ile 3240 TL gibi bir rakama karşılık geliyor. Ancak tabiiki de bu şekilde hesaplanarak PlayStation 5 fiyatını öğrenemeyiz. Çünkü satış fiyatının yanına bir takım vergiler, aracıların payları, satan kurumun aldığı ekstralar gibi bir çok ek ücret ekleniyor. Bu açıdan da baktığımızda yaklaşık 4500 TL‘yi bulabilecek bir rakam düşünülebilir. Ancak burada yeni bir bakış açısı devreye giriyor.

Konsol üreticilerinin gelir kalemlerinin başında konsol satış rakamları gelmiyor. Bir çok konsol üreticisi ürettiği konsoldan çok az kar ediyor, hatta kimi zaman zarar ediyor. Çok yüksek performans veren cihazları nispeten ucuz fiyatlara satın alıyor oluşumuzdan bu gerçeği fark edebilirsiniz. Peki o zaman nereden kazanıyor bu şirketler? Tabiiki konsol için hazırlanan sistemler ve oyunlardan. Olaya bu şekilde yaklaştığımızda, konsol üreticilerinin birincil düşünceleri konsolun fiyatını arttırmaktansa, daha çok kullanıcının evine girebilmek olacaktır. Bu düşüncesini de, ürününü satacağına ülkenin standartlarına uygun bir fiyat belirleyerek gerçekleştirebilir.

PlayStation 5 Fiyatı 

Tüm bu bilgilerden yola çıkarak öngörebiliriz ki, Türkiye’de yaşayan ortalama gelirli bir vatandaşın durumuna göre fiyat belirlenecektir. 4000 TL ve üzeri bir fiyat, bir çok kullanıcıyı konsoldan uzaklaştıracağı için böyle bir fiyat beklentim yok. Son olarak tahminimi söylemem gerekirse 3600 TL – 3800 TL bandında bir fiyat ile PlayStation 5 karşımıza çıkacaktır.

Olabildiğince fazla kişiyi konsolu satın almaya itmek isteyecek Sony için bu fiyat aralığı gayet yeterli gözüküyor. Umarız tahminlerimiz doğru çıkar ve satın alınamayacak fiyatlar ile karşı karşıya kalmayız.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Xbox Series X Karşılaştırması


Sizlerin de PlayStation 5 fiyatı ile öngörüleriniz varsa, yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Exit mobile version