PlayStation 5 Eski Çevre Birimleri ile Uyumlu Olacak Gibi

PlayStation 5 adına bir sevindirici gelişme daha...

Sony tarafından alındığı tespit edilen bir patente bakılırsa, PlayStation 5 eski çevre birimleri ile uyumlu hale gelecek olabilir. Diğer bir deyişle, daha nesil konsolların çevre birimlerini mevcut nesil konsolda kullanabileceksiniz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony Yeni Inzone Oyuncu Ürünlerini Tanıttı


Bildiğiniz gibi her yeni nesil PlayStation konsolunun çıkışıyla, önceki nesil konsola ait ekipmanları kullanmak mümkün olmuyordu. Her ne kadar bu konuya ilişkin Japon teknoloji devine talepler iletilmiş olsa da, herhangi bir sonuç alınamamıştı. PlayStation 5 ile bu durum değişecekmiş gibi görünüyor.

PlayStation 5 Eski Çevre Birimleri Uyumluluğu Geliyor Olabilir

Yakın bir zaman önce Gamerant sitesi tarafından keşfedilen bir detaya göre, 30 Haziran 2022 tarihinde Sony Interactive Entertainment tarafından ‘Eski Bir Kodu Güncellenmiş Koda Çevirmek için Sistemler ve Metotlar’ adıyla bir patent dosyalanmış.

Her ne kadar konuya yabancı olanlar için tam anlamıyla açıklamanın mümkün olamayacağı teknik jargonlar içerdiği söylenmiş olsa da, EyeToy, PS Fare, PSP Go, PS Move ve eski kart okuyucu (muhtemelen PS1 ve PS2’de kullandığımız hafıza kartı) dahil eski PlayStation çevre birimlerinin güncel sistemde kullanmamızı sağlayacak emülasyon yazılımı için metotları ana hatlarıyla belirtilmiş. Hemen aşağıdan konuya ilişkin olarak ortaya çıkmış şemaya da göz atabilirsiniz.

playstation 5-patent

Bilhassa XDRAM, CELL işlemci ve RSX gibi PlayStation 3 donanımlarının daha ön planda olduğu bir şema olsa da, emülasyon ile eski PlayStation hafıza kartlarının bahsi geçen yazılım ile güncel sisteme aktarılması mümkün olabilecekmiş gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi Microsoft tarafından daha önceden yapılan açıklama ile eski Xbox sistemlerinin çevre birimlerinin Xbox Series konsollarında kullanılabildiğini öğrenmiştik. Birazcık geç de olsa, görünüşe göre Sony Interactive Entertainment da aynı yoldan giderek kullanıcılara böylesi bir imkan sunmanın planlarını yapıyor. Yenilenen PlayStation Plus servisi ile eski oyunları oynayabilmenin ardından, bu da sevindirici bir başka gelişme oldu. Tabii ki nihayete ererse. Bunun için şimdilik bekleyelim ve görelim diyelim.

Exit mobile version