PlayStation 5’i Dikey Kullanmak, Konsola Zarar Veriyor

Dik konumdan yatay konuma geçiş...

PlayStation 5'i Dikey Kullanmak, Konsola Zarar Veriyor

Ortaya çıkan yeni bir bilgiye göre PlayStation 5‘i dikey kullanmak, konsola ciddi anlamda zarar veriyor. Soğutma sistemini etkileyen bu soruna ilişkin detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony CES 2023 Fuarında Teknolojik Ürünlerini Tanıtıyor


Bildiğiniz gibi PlayStation konsollarını, PlayStation 2 ile hem dikey hem de yatay olarak kullanabilmek mümkün olmaya başlamıştı. Kullanıcılar da gerek alan, gerekse de kişisel tercihleri doğrultusunda iki farklı şekilde de kullanır olmuşlardı.

Bu durum, PlayStation 3, PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsollarında da güncelliğini koruyarak devam etti. Hatta PlayStation 5 tanıtımlarında da bu duruma bir hayli vurgu yapılmış, kutusunun içeriğinde de her iki türde kullanım için bir aparata yer verilmişti. Ne var ki bir Fransız tamir dükkanı, mevcut nesil konsol yatay kullanmamızı önemle tavsiye ediyor.

PlayStation 5’i Dikey Kullanmak, Konsol İçin Zararlı

Fransız tamir dükkanı ILoveMyConsole sahibi Ben Montana, PlayStation 5 konsolunun tasarımındaki kritik kusurdan dolayı dikey kullanımın kalıcı hasar verdiğini ortaya koydu. Öyle ki APU bileşenini soğutmak için kullanılmış olan sıvı metalin aşırı ısınmadan dolayı, akabiliyor, dökülebiliyormuş ve ulaşmaması gereken bileşenlere ulaşarak soğutma sistemini etkiliyormuş.

Soruna uzun zamandır dikkat çekmeye çalışan Montana, bunun dikey olarak kullanılan dijital veya diskli fark etmeksizin bütün PlayStation 5 konsollarını etkilediğini de sözlerine eklemiş.

Bu problem ile ilgili birkaç hadisede, PlayStation 5 APU bileşeni ile soğutucusu arasındaki mührün bazen hareket ettiğini veya hasar aldığı gözlemlenmiş. Eğer konsolunuzu yatay olarak kullanırsanız, sıvı metal düz bir şekilde kalacak ve ısısal özelliklerinin çoğu ile soğutmaya yardımcı olmaya devam edebiliyormuş.

Netice olarak, mevcut nesil konsolun tasarımındaki kusurdan dolayı, eğer dikey kullanımı tercih ediyorsanız, yatay kullanıma geçmeniz hem konsolunuz hem de sizin için en doğrusu olacaktır.

Exit mobile version