PlayStation 5 Çökme ve Fan Sesi Sorunlarıyla Gündemde!

Konsolunuz her an kalkışa geçebilir...

PlayStation 5

Bir dizi PlayStation 5 kullanıcısının başı konsollarından gelen gizemli “uğultu” sesi ile dertte. Konuyu Reddit ve ResetEra gibi platformlara taşıyan oyuncular bu sorunun derhal giderilmesi için Sony’e seslendi. Sese neyin neden olduğu henüz bilinmiyor. Aynı sorun maalesef PS5 Dijital Sürüm sahiplerinde de mevcut. İşte detaylar!



Bir dizi PlayStation 5 kullanıcısının başı konsollarından gelen gizemli “uğultu” sesi ile dertte. Konuyu Reddit ve ResetEra gibi platformlara taşıyan oyuncular bu sorunun derhal giderilmesi için Sony’e seslendi. Kullanıcıların platform üzerinden yaptığı yorumlara aşağıda ulaşabilirsiniz.

PlayStation 5 Kullanıcıları Hayal Kırıklığına Uğrattı

ResetEra kullanıcısı Psychotron deneyimlerini daha ayrıntılı aktaran kullanıcılar arasında. Psychotron konu hakkında: ”Konsolumdan ilk olarak God of War’u başlattım ve ses seviyesinde bir artış duydum. Çok abartılacak kadar değildi ama rahatsız ediciydi. Ardından Astro’nun Oyun Odası’nı test etmeye karar verdim.

Astro’yu yuvasından dışarı çıkarmak için dokunmatik yüzeyi kaydırmak zorunda olduğumuz kısma geldiğimde, konsolun vızıltısı yükseldi. PS5’ten gelen “bzzzzzzzzzzz” sesini deneyimim boyunca duyabiliyordum. Ana ekrana döndüm ve vızıltı hemen durdu. Oyuna geri döndüm ve yine uğultu başladı. Ben bu konsola oyun oynamak için para ödedim, ana ekranı sessizce izlemek için değil.” açıklamasında bulundu.

Tüm PS5 kullanıcılarının bu sorunla karşı karşıya kalmadığını belirtmeden geçmek istemeyiz. Ancak bunun dikkate alınması gereken bir durum olduğunu da unutmayalım. Peki ya çökmeler? PlayStation 5’in ilk sürümü bir takım sorunları beraberinde getiriyor. Kullanıcılar konsolun çıkışından bu yana, veritabanını yeniden oluşturmalarını ve harici sürücülerini onarmalarını gerektiren bir hata ile cebelleşmekte.

Özellikle ACG’den Jeremy Penter inceleme için gönderilen PlayStation 5’in bu sorun yüzünden kullanılamaz halde olduğunu Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Bazı kullanıcılarsa sorunun temelinde Insomniac Games’in Marvel’s Spider-Man Remastered oyununun yattığını ileri sürdü. Insomniac Games konuyu araştırdıklarını bildiren bir mesaj yayınlamaktan öteye henüz gidebilmiş değil.

19 Kasım’da Türkiye’de çıkışını gerçekleştirecek olan konsolu ilk aşamada almamanız sizin yararınıza olacaktır sevgili Turuncu Levye takipçileri. 8.299 TL fiyat etiketine sahip cihaz ne yazık ki bu sorunlar yüzünden elinizde patlayabilir. Henüz Sony kanadından konu hakkında resmi bir açıklama gelmiş değil. Oyun Gündemi serimizin ok ve sabun içeren yeni bölümünü henüz izlemediyseniz yukarıdaki oynatıcıdan ulaşabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: 2020 Yılında PlayStation 5 Almamak için 5 Neden!


Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek PlayStation 5’in kutusunu bir daha açılamayacak bir biçimde kapattık ve tarihin tozlu raflarında çürümeye bıraktık. Bu videodan sonra ellerimizi yıkamayı da ihmal etmedik. Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version