2020 Yılında PlayStation 5 Almamak için 5 Neden!

PS5 almak ya da almamak, işte bütün mesele bu.

Bu yıl içerisinde çıkış yapacak ve dünyanın dört bir yanında satışa sunulacak olan PS5 bu sene alınmalı mı? Eğer bu konuda kararsız iseniz, PlayStation 5 Almamak için 5 Neden isimli bu yazıya göz atabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5’in Kutusunu Kapattık (Ok ve Sabun İçerir)


Sony geçtiğimiz günlerde düzenlediği etkinlikle birlikte PlayStation 5 hakkındaki bazı yeni detayları bizlerle paylaştı. Bu noktada yeni nesil konsolun oyun performansı hakkında bazı ilk izlenimleri edinme fırsatını bulduk ve bundan da öte hem yeni modelin hem de bu modele ait aksesuarların gerçek tasarımlarını gördük.

Buna karşın pek çok oyuncu, yeni nesil oyun konsolunu çıktığı gibi alma hayalleri kuruyor. Peki bu gerçekten mantıklı mı?

Sony (PS5) PlayStation 5 Almamak için 5 Neden! 

PlayStation 5 gerçekten güçlü teknik özellikleri, (en azından benim için) dikkat çeken tasarımı, yeni nesil oyunlara açtığı kapı ve sunmayı hedeflediği deneyim ile birlikte gerçekten güzel bir teklif gibi duruyor olabilir. Buna karşın oyun konsolu dünyasına hakim olan kişilerin bildiği bir gerçek var: Ne kadar geç, o kadar iyi!

Sony PS5 PlayStation 5 Almamak için 5 Neden

Bu yazının devamında PlayStation 5’i çıktığı gibi almamanız için bazı nedenleri sizlere aktaracağım. Bu yazı öznel değerlendirmelerden oluşmakla birlikte, herhangi bir tavsiye veya yönlendirme değildir. Nitekim bu konsolu almak için de maddelerce nedenin yazılabileceğini oldukça rahat bir şekilde söyleyebilirim.


PlayStation 5 Hakkında


1- Sorunlar ve Sorunlar

Geçmiş deneyimlere göz attığımızda, bunun yalnızca PlayStation için olmadığını söyleyelim, oyun konsollarında ilk nesil modellerin bazı ciddi sorunlarla geldiğini görebiliyoruz. Örneğin fazla ısınma, fazla fan sesi, ağır çalışma ya da cihazda yer alan benzeri kronik sorunlar olabiliyor.

Bu noktada yeni çıkış yapmış bir cihazı hemen almak yerine bir süre bekleyebilir ve kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar dahilinde deneyimleri dinleyerek buna göre hareket edebilirsiniz. Sonuç olarak bu model ülkemizde nispeten pahalı bir fiyatla çıkış yapacak ve paranızın çöp olmasını istemezsiniz.

2- Oyun Darlığı Yaşamayın

Özellikle PlayStation 4’ün ilk çıkışı sırasında oldukça sorunlu bir oyun kütüphanesi vardı ve oyuncuları tatmin edecek bir kütüphanenin oluşması bazıları için uzun sayılabilecek bir döneme yayılmıştı. Bu noktada yeni konsolun PS4 oyunları için geriye uyumluluk sunması güzel.

Öte taraftan eğer bir PS4’ten geçiş yapacaksanız ve bu oyunları oynadıysanız yine dar bir kütüphane ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle bir süre bekleyip daha geniş bir kütüphane ile satın almak, daha iyi bir fikir olabilir.

3- Kullanıcı Kitlesinin Oluşmasını Bekleyin

Hem aldığınız oyunları çevrim içi bir şekilde oynamak istediğinizde, hem oyun takası yaparken hem de benzeri konularda destek almanız gerektiğinde geniş bir kullanıcı kitlesinin olması kritik bir önem taşır. Bu noktada konsolun ilk sahiplerinden birisi olmak, saydığım noktalarda bazı sorunlar yaşamanıza sebep olabilir.

Bu nedenle bir süre bekleyip yeterli seviyede bir oyuncu kitlesinin oluştuğunu görmek, daha keyifli ve daha uygun maliyetli bir oyun deneyimi yaşamanıza yardımcı olabilir.

4- Detaylı Kıyaslamalara Kulak Verin

Ülkemizdeki pek çok kullanıcı için oyun konsolu denildiğinde ilk tercih PlayStation’dan yana olsa da Xbox Series X’in de pek çok noktada ciddi bir rekabet yarattığını görüyoruz. Bu noktada yeni çıkış yapmış olan iki konsolun ön kıyaslamaları ilk birkaç hafta içerisinde çıkacak olsa da detaylı kıyaslamalar için birkaç ay beklemeniz gerekebilir.

Bu süreç, her iki ürünün de uzun vadeli kullanım sonrası sunduğu deneyimi içerir ve bu nedenle daha iyi bir tercih yapabilmeniz adına sizlere yardımcı olabilir ve aklınızdaki soru işaretlerini giderebilir.

5- Fiyatlar

Şu aşamada bildiğimiz kadarıyla PlayStation 5’in ilk stokları bir miktar kısıtlı olacak ve kısıtlı arz, hali ile yüksek fiyat etiketini beraberinde getirecek. Bu nedenle bir süre için beklemek ve ürün stoklarının artması ile birlikte harekete geçmek, cebinizde fazladan paranın kalmasına yardımcı olacaktır.

Bu parayı ikinci bir DualSense için kullanabilir ya da ilk oyunlarınızı almak için harcayabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: PlayStation: PS5 Oyun Fiyatları Fazlasıyla Düşük!


Peki siz bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce PlayStation 5, çıkış yaptığı gibi alınmalı mı yoksa bir süre için de olsa beklenmeli mi? Görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version