PlayStation 5 Almak için 4 Neden!

PlayStation 5 Alınır mı Alınmaz mı?

Uzun bir bekleyişin ardından PlayStation 5’in ülkemizdeki fiyatı resmi olarak açıklandı ve bu noktada ufak bir sürprizle karşılaştık. Fark ettiğiniz üzere PlayStation 5, Series X’ten daha uygun bir fiyat etiketi ile karşımıza çıktı ve bunu fark eden Microsoft da pek de şaşırtıcı olmayan bir şekilde Series X’in fiyatını aşağıya çekti. Tüm bunları bir kenara bırakırsak bu parayı bir oyun konsoluna vermeli misiniz? Bu yazımızda PlayStation 5 Almak için 4 Neden üzerine konuşacağız.

Başlamadan Önce


İlginizi Çekebilir: Oyuncu Mouse’u Kazanın!


PlayStation 5 Almak için 4 Neden!

Yeni oyunları ile gümbür gümbür yaklaşan PlayStation 5’i tercih etmek için olduğu gibi, bir süre beklemeniz için de geçerli nedenlerimiz var. Hemen şu linkteki yazımızda PlayStation 5’i neden bu sene satın almamanız gerektiği üzerinde ufak bir liste hazırladık. Yine de bu, PlayStation 5’i asla satın almamanız gerektiği anlamına gelmiyor.

PlayStation 5

1- Güçlü Teknik Özellikler

Açık bir şekilde konuşmamız gerekirse itiraf edelim, PlayStation 4 artık ömrünü dolduruyor. Ben bir süredir oyun konsollarında oyun oynarken, performanstan ötürü, pek de keyif alamıyorum ancak bu durum PlayStation 5 ile değişecek ve farklı bir noktaya evrilecek. Bu noktada yeni bir oyun konsolu almak, yeni oyunlara çok daha hazırlıklı olacağınız anlamına geliyor.

2- Yeni Oyunlar

Güçten ve yeni oyunlardan bahsetmişken, şey evet. Yeni nesil konsolu satın almanız yalnızca daha güçlü bir cihaza sahip olacağınız anlamına gelmiyor. Sony, PlayStation 5 için oldukça güzel planlar yapıyor. Bunu geçtiğimiz haftalarda ya da aylarda gerçekleşen etkinliklerde de görmüş olduk. Artık pek çok oyun PlayStation 4 için satışa sunulmayacak ve bu nedenle yeni konsolla yeni oyunları oynayabileceksiniz.

3- Bilgisayarlar Çok Pahalı

Geçtiğimiz günlerde hazırladığımız bir yazımızda PlayStation 5’in teknik özelliklerine sahip bir bilgisayar için ne kadar ödemeniz gerektiğini sizlere aktarmıştık. Eğer okumadıysanız, buraya tıklayarak ilgili yazımıza ulaşabilirsiniz. Fark edebileceğiniz gibi PlayStation 5’in gücündeki bir bilgisayara sahip olmak, PlayStation 5’in ülkemizdeki fiyatından çok daha maliyetli.

4- Uzun Uzun Kullanın

Bu arada ufak bir hatırlatma yapalım, bir PlayStation 5 aldığınızda uzun seneler boyunca kullanabileceksiniz. Geliştiriciler oyunları PlayStation 5’in donanımına özel olarak uyarladığı için bilgisayarlardaki gibi birkaç sene sonra ‘bilgisayarım bu oyunu kaldırır mı’ derdiniz olmayacak. Bu da başlı başına bir tercih sebebi olarak öne çıkıyor.


Peki siz bu listede yer alan maddeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz yeni nesil oyun konsollarını tercih edecek misiniz? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version