PlayStation 4 Üretimi için Devam Kararı Alınmış Olabilir

Eski dost geri mi dönüyor?

Ortaya atılan yeni bir rapora göre, Sony tarafından PlayStation 4 üretimi tam gaz devam ettirilecek. Teyit edilmesi durumunda, bakalım eski nesil konsolun üretiminin devamı geçici bir çözüm olacak mı? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS Now ve PS Plus Sonunda Birleşiyor Olabilir!


Bildiğiniz gibi PlayStation 5 konsolu, Xbox Series ile 2020 yılının Kasım ayı içerisinde satışa sunulmuştu. Aradan geçen zaman zarfında satış anlamında iyi bir grafik çizilmiş olsa da, yaşanan ve ilgili bütün sektörleri etkileyen çip krizi nedeni ile dünya genelindeki PlayStation 5 tedariki halen yoğun talebi karşılayabilir düzeyde değil.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yılın Mayıs ayı içerisinde bir açıklama yapan Finans Direktörü Hiroki Totoki, COVID-19 ile ilgili aksaklıkların üstesinden gelse ve daha fazla birim gönderebilse bile müşteri talebini karşılayamayacağını söylemişti. Çözüm önerisi olarak da donanımın tasarımını değiştirmek veya ikincil bir kaynak bulmak gibi farklı yollara başvurabileceklerini dile getirmişti.

Ayrıca TSMC dahil tedarikçiler tarafından belirtilene göre Japon teknoloji devinin, bu yılın ikinci ya da üçüncü çeyreği içinde yeniden tasarlanmış PlayStation 5 konsolunun üretim aşamasına geçmesi bekleniyordu.

Ne var ki şu noktada halen tedarik sorununun çözülememiş olduğunu biliyoruz ve Japonya menşeli teknoloji devi ise farklı bir yol izleme kararı aldı.

PlayStation 4 Üretimi Devam Sony

PlayStation 4 Üretimi Devam Edecekmiş Gibi Görünüyor

Bloomberg New tarafından ortaya koyulan bir rapora göre, Sony daha fazla PlayStation 4 üretimi için düğmeye bastı. Normalinde geçtiğimiz 2021 yılının sonlarına doğru durdurulmasının planlandığı konsolun üretimi için içinde bulunduğumuz 2022 yılının sonuna kadar devam edilecek. Toplamda bir milyon üretimin gerçekleştirilecek olmasıyla, hem piyasada konsol miktarı azalmamış olacak hem de üretim ortakları ile olan ilişkilerindeki baskının bir kısmı da bu sayede hafiflemiş olacak.

Bir hatırlatma yapmak gerekirse Sony, geçtiğimiz yılın Ocak ayı içerisinde PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro modellerinin üretimini durdurmuştu. Haliyle PlayStation 4 Slim, 2022 yılının sonuna kadar piyasaya sunulacak olan model olacakmış gibi görünüyor. Elbette diğer iki model için de yeniden düğmeye basılmaz ise.

Son olarak, Japon teknoloji devi tarafından Bloomberg News raporuna ilişkin teyit veya yalanlama gelmiş değil. Bakalım PlayStation 5 konsolunun tedarik sorunları yıl sonuna kadar düzelebilecek mi? Peki siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sony’nin çözüm sürecinde zaman kazanmak adına PlayStation 4 üretecek olması sizce mantıklı bir yol mu?

Exit mobile version