Plague Inc. Pandemi ile Savaşma Modu Çıkarıyor

Plague Inc. Pandemi karşısında mücadele ettiğimiz bir modla geliyor.

plague inc. pandemi

Plague Inc. pandemi ile savaşabileceğimiz yeni bir oyun modunu oyuncuların karşısına çıkaracağını dile getirdi. Bildiğiniz üzere Plague Inc, virüs yayarak insanların tamamını öldürmeye çalıştığımız bir yapımdı.

Çin’in Vuhan kentinde başladıktan sonra dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs COVID-19 ya da bilimsel ismiyle SARS-CoV-2, ana gündem maddesi olmuştu. Hayvandan insana geçen ve solunum güçlükleri yaratarak, bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan virüs, bugüne kadar binlerce kişinin canını almıştı.


İlginizi çekebilir: Çin hükumeti Plague Inc’i hedef aldı


Virüsün henüz Çin dışına çok çıkmadığı günlerde en çok konuşulan konuların başında ise Plague Inc. geliyordu. Virüs yayma oyunu olarak tabir edebileceğimiz Plague Inc. salgının ilk günlerinde patlama yapmıştı. Milyonlarca insan oyuna yönelerek, virüsü “anlamaya” çalışmışlardı. Hatta oyunun yapımcıları o günlerde, bunun bir oyun olduğunu ve gerçek virüs salgınlarıyla alakalı olmadığını söylemek zorunda kalmıştı.

Yapımcı Ndemic Creations, bugün yaptığı açıklama ile oyuna yeni bir mod eklediğini duyurmasının yanı sıra önemli bir bağışın da haberini verdi.

Plague Inc. pandemi ile savaş modu geliyor

Ndemic Creations, yaptığı açıklamada oyuncuların uzun süredir kendilerinden istedikleri bir modu hayata geçirmek üzere olduklarını dile getirdi. Az önce söylediğimiz gibi Plague Inc. çeşitli hastalıkların dünya üzerinde yayılması ve insanları öldürmesi üzerine kurulmuş bir oyundu.

Stüdyo, oyunda tam tersi bir durumun da oynanabilir olması gerektiğini söyleyen binlerce mesaj aldıklarını aktardı. Bunun üzerine pandemi ile savaşarak, dünyayı kurtarmaya çalıştığımız bir oyun modunun Plague Inc’e eklenmek üzere geliştirilmeye başlandığını söyledi.

Bir başka güzel haber ise yeni oyun modunun halihazırda Plague Inc. sahibi bütün oyuncular için ücretsiz olarak yayınlanacağının dile getirilmesi oldu. Ndemic, açıklamasında güncellemenin ne zaman çıkacağı bilgisini paylaşmazken, yakın zaman sonra modun oyuna ekleneceğini kaydetti.

Plague Inc. 250 bin dolar bağışladı

Salgınla mücadele kapsamında başlatılan kampanyalara destek olmak isteyen Ndemic, salgınla mücadeleye bağış yapacağını bildirdi. Açıklamada yapılacak bağışın miktarı ise 250 bin dolar olarak açıklandı.

Ndemic Creations’ın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan blog yazısında, oyunun yapımcısı James Vaughan, “Sekiz yıl önce oyunu geliştirdiğimde, dünyanın Plague Inc’e benzeyeceğini ya da çok fazla oyuncunun Plague Inc.’i gerçek zannedip oynayacağını hiç düşünmemiştim.” dedi.

Sağlık çalışanlarını ve WHO gibi örgütleri desteklemek için 250 bin dolar bağışlamaya hazırlandıklarını dile getiren Vaughan, özellikle doktorlara teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Exit mobile version