Phil Spencer, Xbox Fiyatlarının Neden Artmayacağını Açıkladı

Mevcut fiyatlar bir süre daha sabit kalacak...

Phil Spencer, Xbox Fiyatlarının Neden Artmayacağını Açıkladı

Yapılan yeni bir röportajda konuşan Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer, Xbox fiyatlarının neden artmayacağını açıkladı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Game Pass Eylül 2022 Oyunları Duyuruldu


Hatırlayacağınız üzere yakın bir zaman önce Sony Interactive Entertainment Başkanı ve Üst Yöneticisi, yaptığı açıklama ile Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya-Pasifik, Latin Amerika ve Kanada pazarlarındaki tavsiye edilen PlayStation 5 fiyatının arttırılacağı yönünde bir açıklama yapmıştı.

Küresel ekonomik belirsizliğin, yüksek enflasyon rakamlarının ve döviz kurlarındaki dengesizliğin gerekçe gösterilen uygulamaya konulacak olan fiyat artışının ardından, elbette doğrudan rakibi olarak görülen Microsoft tarafının da benzer bir hamlede bulunup bulunmayacağı merak ediliyordu.

Phil Spencer, Xbox Fiyatlarının Zamlanmama Nedenini Açıkladı

Aradan fazla zaman geçmeden bir açıklamada bulunan Amerika menşeli yazılım devi, Xbox konsolları için herhangi bir fiyat artışına gidilmeyeceğine resmiyet kazandırmıştı. Bugün ise bizzat Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer tarafından, zam kararının neden alınmadığına dair açıklayıcı bir bilgi verildi.

Squawk Asia tarafından yapılan röportaj sırasında konuşan Spencer, enflasyonun rekor seviyelere çıktığı günümüzde Xbox konsollarını daha pahalı yapmanın doğru bir hamle olmadığını söylüyor.

“Bugün konsollarımızın fiyatlarını yükseltmek gibi bir planımızın olmadığını kesinlikle söyleyebilirim. Tüketicilerimizin ekonomik anlamda daha fazla zorlandığı ve hiç olmadığı kadar kararsız olduğu bir zamanda olduğunu düşünüyoruz, bu noktada da konsollarımızın fiyatlarını arttırmanın bizim açımızdan doğru bir hamle olduğunu düşünmüyoruz.”

İş planlamalarını ileriye dönük olarak değerlendirdiklerini söyleyen Spencer, bir şey yapmayacaklarını söyleyemeyeceklerini ama değerin son derece önemli olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, röportaj sırasında, yeni Xbox kullanıcılarının yarısından fazlasının Series S ile Xbox ekosistemine dahil olduğu ortaya çıktı. Malumunuz Series X hem daha pahalı hem de stok sorunu halihazırda devam ettiği için, Microsoft’un yeni nesle giriş seviyesindeki diğer konsolu hayli iyi bir performans çiziyor diyebiliriz.

Exit mobile version