PES 2022 Unreal Engine ile Geliştirilmeye Başlandı!

PES 2022 Unreal Engine 5 ile harika görünecek...

pes-2022-unreal-engine

PES 2022 Unreal Engine kullanılarak geliştirilmeye başlandı bile. PES 2021 ve PES 2022 hakkında açıklamalar yapan Konami, yeni oyunda neden değişikliğe gittiklerini ve geliştirme süreçleri hakkında konuştu.

Futbol oyunu denilince akla gelen iki seriden bir tanesi olan Pro Evolution Soccer, uzun yıllardır her sene yeni oyunla karşımıza çıkıyordu. Son yıllarda en büyük rakibi FIFA’nın çok gerisinde kalan oyun, bu sene beklenmedik bir karar almıştı: Konami, eFootball PES 2021’in yeni bir oyun olmayacağını, sadece sezon güncellemesi şekilde çıkacağını dile getirmişti.


İlginizi çekebilir: Ghost of Tsushima İnceleme Yazısı


Bildiğiniz üzere futbol oyunu serileri, her sene yeni oyunla karşımıza çıkıyorlardı. Her sene çıktıkları için her zaman çok küçük değişiklikler ve kadro güncellemeleri getiriyorlardı. Birçok oyuncu ise bundan bir hayli sıkılmış ve her sene aynı oyuna para vermekten bıktıklarını dile getirir olmuştu. Konami, oyuncuları dinler şekilde bir karar alarak, PES 2021’in sadece sezon güncellemesi olarak yayınlanacağını belirtmişti. Yani oyuncular yeni ve tam oyun parası vermeyecekler, sadece bir çeşit güncelleme satın alacaklardı.

PES 2022 Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor

Konami, PES 2021 hakkında neden böyle bir karar aldığını bugün yayınladığı blog postu ile açıkladı. Şirket, PES 2021’in “geçiştirilmesinin” arkasında PES 2022 için yapılan hazırlıklar olduğunu söyledi. “Yeni nesilde gerçekleştirmeyi amaçladığımız her şeyi yapmak için böyle bir karar almak durumunda kaldık” diyen Konami, 2021’e her şeyin yetişmeyeceğini dile getirmiş oldu.

PES 2022 için ilk videoyu bugün yayınlayan Konami, yeni oyunun Unreal Engine 5 kullanılarak hazırladığını da ilk defa gösterdi. Epic Games tarafından yeni nesil konsollara uygun olarak yenilenen oyun motoru, beraberinde pek çok yenilik getiriyordu. Daha iyi görüntüler ve fizik sunan oyun motoru, oyun geliştiricilerinin ellerini güçlendiriyordu.

Yeni nesilde yapmak istediklerini gerçekleştirebilmek için daha fazla zamana ihtiyaçları olduğunu belirten Konami, yeni oyunun 2021’in ortalarında test edilmeye başlanacağını da belirtti. Böylece bir sonraki sene futbol oyunu sevenlere daha iyi bir oyun göstereceklerinden emin olan şirket, böylece kendi oyun motoru FOX Engine’i bir tarafa bıraktı.

Kış aylarında PES 2022 hakkında ilk bilgileri vermesi beklenen Konami, serinin hayranlarını da biraz olsun heyecanlandırmayı başardı.


Peki, Konami’nin bu kararı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi hemen aşağıda yer alan yorum bölümünden bizlere iletmeyi unutmayın!

Exit mobile version