PC’ye Çıkacak PS4 Oyunları Sızmış Olabilir

PC'ye gelebilecek PS4 oyunları hakkında yeni iddialar ortaya çıktı.

PC'ye çıkacak PS4 oyunları God of War Steam

PC’ye çıkacak PS4 oyunları hakkında yeni bir iddia ortaya çıktı. Bir Twitter kullanıcısının iddiasına göre Sony, çok sevilen IP’lerinin büyük bir kısmını PC oyuncuları ile buluşturmaya hazırlanıyor.

PlayStation 5 piyasaya sürülmeden bir süre önce Sony, beklenmedik bir hamle yapmış ve özel oyunlarını Steam‘e getirmeye başlamıştı. Bugüne kadar konsollara özel olarak piyasaya sürülen birçok oyunu PC’de görme şansı yakalayamamıştık. Özellikle Sony, bu konuda çok katı davranıyor ve özel IP’lerini konsollardan başka bir yerde çıkarmamaya özen gösteriyordu.

Aslında ilk kırılma, Xbox tarafından gelmişti. Windows ve Xbox ekosistemlerini bir araya getirmeyi amaçlayan Microsoft, Xbox’a özel geliştirilen oyunların artık Windows’a da geleceğini belirtmişti. Bu kararın ardından Sony cephesi uzun süre sessiz kalmış ve oyunlarının konsola özel kalacağını söylemişti. Fakat PS5 öncesinde kararını değiştiren şirket, Horizon ile geleneği bozmuştu.

PC’ye çıkacak PS4 oyunları listesi

  1. Bloodborne
  2. Ghost of Tsushima
  3. God of War
  4. Uncharted Collection

Horizon: Zero Dawn’ın Steam üzerinden yayınlanması ile PlayStation’a özel bir oyun, uzun süre sonra PC’de kendine yer bulmuş oldu. Dahası Horizon, PC’de beklenmedik bir başarı yakaladı ve milyonlarca kopya sattı. Bu başarının ardından Sony, yayıncılığını üstlendiği bir başka PS’e özel oyun olan Days Gone’ın da PC’ye çıkacağını açıkladı.

Days Gone ile birlikte oyun dünyasında, birçok farklı IP’nin de PC’ye geleceği konuşulmaya başlandı. Hatta God of War ve Uncharted gibi PlayStation’dan başka platform görmemiş isimlerin dahi bilgisayarlarda çalışacağı dahi iddia edilmişti. Bu iddiaları destekleyen bir başka açıklama ise CrazyLeaksOnATrain isimli Twitter kullanıcısından geldi. Daha önce birçok iddiası doğru çıkan Twitter kullanıcısının PC’ye çıkacağını iddia ettiği oyunlar ise şöyle sıralandı: Bloodborne, Ghost of Tsushima, God of War ve Uncharted koleksiyonu (muhtemelen PS3 için çıkan oyunların yenilenmiş sürümleri)…


İlginizi Çekebilir: Days Gone Sistem Gereksinimleri


Sony’nin PC hamlesinin arkasında ise daha fazla PS5 sattırmak olduğu söyleniyor. Şirket, çok başarılı serilerinin bazı oyunlarını PC’ye çıkararak, geliştirilmekte olan yeni oyunlarının reklamını yapmaya çalışıyor. Böylece PC’de serinin bir oyununu oynayan herhangi bir kullanıcı, bu oyunları severse yeni oyunlar için konsol alabilir. Ayrıca bu oyunların elde edeceği satış gelirleri de işin cabası olarak kalıyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Artık konsollara özel oyun devri bitti mi?

Exit mobile version