PC Yerine PlayStation Tercih Etmek İçin 5 Neden!

Haklı sebepler mi? Tarafını seç!

Bizlere en iyi deneyimi bilgisayarlar mı yoksa konsollar mı sunar? Bilgisayar ve konsollar arasında seçim yapmakta zorlananlara bu yazımızda PlayStation’un oyuncular için neden daha iyi bir seçim olduğunu ”PC yerine PlayStation tercih etmek için 5 neden!” isimli makalemizle açıklıyoruz.


Ortalık Karışır: PlayStation Yerine PC Tercih Etmek için 5 Neden!


Neden PC Yerine PlayStation Almalıyım?

Oyun oynamak, dizi ve film izlemekten daha fazla beklentisi olmayan kullanıcılar için harika bir seçim olan PlayStation, hem kütüphanesi hem de oyun deneyiminizi baltalamamak adına içerisinde barındırdığı donanımı ile PC’ye nazaran daha rahat bir kullanım vaat ediyor.

Oyun performanslarını etkilememesi, arıza veya kusurlu durum tablosu sunmaması (PC’ye nazaran oranın daha düşük olması) da PlayStation markasını tercih etmemizin başlıca nedenleri. Peki bunlara ek olarak neden bir oyuncu PC yerine PlayStation’u tercih etmeli?

PC Yerine PlayStation Tercih Etmek İçin 5 Neden!

1 – Kullanım Rahatlığı

Hemen hemen her oyuncu oyun oynarken rahat olmak ister. Bel bükülmesine bağlı yaşanan ağrılara ek PC kullanıcıları, oyun deneyimi sırasında rahat bir koltuğa sahip değilse durum hem sağlık hem de ruh hali açısından sıkıntılı demektir. Konsol tarafında PlayStation kullanıcılarının ise bu tarz sorunlarla karşılaştığı söylenemez.

2 – Fiyat/Performans

Gelişen teknoloji ile beraber artık PC tarafında oyun oynamak lüks hale geldi. Her sene güncellenen donanım ürünleri ile beraber güncel oyunları oynamak biraz cüzdanda yatan paraya bakıyor. PlayStation tarafında ise durum böyle değil. En az 5-6 yıllık bir kullanım ömrü sunan marka, PlayStation 4 ile beraber pro desteğine geçmiş olsa bile kullanıcılarına herhangi bir kısıtlama sunmuyor.

3 – Her Şey Tek Çatı Altında

EA Access? Epic Store? Steam? UbiClub? PC kullanıcılarının belli başlı yapımları elde etmek için birden fazla platformda üyeliğinin bulunması şart. Eh kütüphanelerin de ayrı olması özellikle bazı kullanıcıları fazlasıyla rahatsız edebilir. PlayStation tarafında ise her hizmet tek bir çatı altında sunuluyor bizlere. En son EA Access’in gelmesiyle beraber kütüphane mantığı herhangi bir değişikliğe uğramadı.

4 – PlayStation Plus / Online Hizmetler

PlayStation Plus üyelerine özel çevrim içi çok oyunculu oyun oynama imkanı, PS Store oyunlarına özel indirimler, her ay ücretsiz PS4 oyunları ve bulut özelliği gibi birçok avantaj sunuluyor. Kullanıcı deneyimini artırmak adına Plus özelliğini devreye sokan Sony, çevrim içi hizmetler konusunda da hızlı ve güvenilir bir ortam sunuyor.

PS Store’daki en büyük ve en iyi tekliflerden yalnızca PS Plus üyeleri yararlanabilmekte. İndirimli ürünler ve indirimli fiyatlara ek tasarruf fırsatları da (%5-20) PS sahiplerini bekliyor. PC kullanıcıları ise sadece belirli dönemler dahilinde sunulan indirimlerden yararlanmak zorunda kalıyor. Haliyle ucuza oyun edinmek adına beklenen süre yapılacak indirime bağlı kalıyor.


Göz Atın: PlayStation 5 Hakkında Merak Edilen Her Şey!


5 – Özel Oyunlar

PlayStation’u diğer platformlardan ayıran en büyük özelliği beraberinde sunduğu özel oyunları. Türkçe dil desteğine sahip olan bu yapımlar PS çatısı altında bulunan firmalar tarafından geliştirilmekte. Adından özel oyunlarıyla sıkça bahsettiren Sony, gelecek yıllarda özel oyunlara daha fazla ağırlık vereceğini de resmi olarak duyurdu.

En dikkat çeken PlayStation 4 oyunlarını merak ediyorsanız aşağıda yer alan listeye göz atabilirsiniz. Üçüncü parti oyunlar listeye dahil değildir.

Peki ya siz ”PC yerine PlayStation tercih etmek için 5 neden!” makalemiz hakkında ne düşünüyorsunuz? Paylaşılan nedenler sizin için yeterli mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version