PC Oyunculuğu Yavaş Yavaş Ölüyor!

Konsollara geçiş vaktiniz gelmedi mi?

PC oyunculuğu yavaş yavaş ölüyor (mu?) Oyun sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor. Tennis for Two ile hayatımıza giren oyunlar artık önüne geçilemez bir hal aldı. Bilgisayarların önemi bu konuda göz ardı edilemez bir gerçek.

Peki ya günümüzde oyun sektörüne hangi platform, platformlar yön veriyor dersiniz? İşte orası tartışılır. PC lider konumda diyebilir miyiz? Peki ya bu konuda oyun geliştiricilerinin ilk tercihi nedir?


İlginizi Çekebilir: PC Yerine PlayStation Tercih Etmek İçin 5 Neden!


PC Oyunculuğu Ölüyor!

PC oyunculuğu ölüyor! Belki bu sözleri yazdığım için bana sinirlenebilirsiniz. Haklısınız ama bu sözleri boş yere seçmediğim gerçeğini de kabullenmeniz şart. Konsolların hayatımıza girmesi 1985’li yıllarda gerçekleşti. SEGA, Nintendo ve Atari gibi büyük markaların hem üretici hem de yayıncı konumunda bulunması konsolların yayılmasına büyük bir ivme kazandırdı.

Daha sonrasında piyasaya bilgisayarların girmesiyle konsol kültürü yavaş yavaş rafa kalkmaya başladı. Bunun nedeni bilgisayarların multi işlev görebiliyor oluşuydu. Artı herhangi bir tekelcilik söz konusu değildi. Herkes özgürce oyun geliştirebiliyordu. 90’lı yıllar dahil 2000’li yıllara yaklaştıkça sektörde oldukça dikkat çekici bir dalgalanma yaşandı. Evet, Sony ve Microsoft ikilisinden bahsediyorum.

PC Oyunculuğu Yavaş Yavaş Ölüyor.

Sony ve Microsoft‘un oyun dünyasına girişi adeta kartların tekrar dağıtılmasına sebebiyet verdi. Hala günümüzde bile oyun geliştiricilerinin ilk tercihi PlayStation ve Xbox. Optimizasyon sorunlarının PC’ye nazaran daha az yaşanması ve geliştirme sürecinde karşılaşılan sorunların konsollarda yaşanmaması PC’nin dama atılmasına sebebiyet verdi. PlayStation 2-3 ve Xbox 360’ın hayatımıza iyice entegre olmasıyla da artık konsol oyunculuğu yeni bir boyut kazandı.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Yerine PC Tercih Etmek İçin 5 Neden!


Konsolların Yükselişi!

Peki PC günümüzde lider konumunda mı? Kesinlikle hayır! Korsan oyunculuğunun önüne geçilemiyor oluşu geliştiricilerin satış kaygısını tetikleyen bir diğer nokta. Optimizasyon için konsollara nazaran daha çok emek veren firmalar satış kaygısı yaşamaktansa PC’yi tamamen gözden çıkarabiliyor veya bunu yeterli kazanç sağladıktan sonra destek amaçlı sunabiliyor.

Kült serileri önümüze sunan PC oyuncularını ise buradan selamlıyor ve mevcut nesil oyunların listesine doğru işaret parmağımı uzatıyorum. PC oyunculuğunun konsollar yanında gölgede kaldığını artık oyuncuların kabullenmesi gerek. Gelelim hizmet ve çeşitlilik konusuna. EA Access? Epic Store? Steam? UbiClub? PC kullanıcılarının belli başlı yapımları elde etmek için birden fazla platformda üyeliğinin bulunması artık günümüzde zorunlu kılınıyor.

Kütüphanelerin de ayrı olması PC kullanıcıları için tam bir işkence. Konsol tarafında ise her hizmet tek bir çatı altında. Gelişen teknoloji ile beraber artık PC tarafında oyun oynamak lüks hale geldi. Her sene güncellenen donanım ürünleri ile beraber güncel oyunları oynamak biraz cüzdanda yatan paraya bakıyor. Devir oyuncular için ”rahatlık” devri. Zor yolu veya kolay yolu seçmek sizin elinizde. Buradan gelişen teknolojinin PC oyunculuğunu öldürdüğü anlamını mı çıkarmamız gerekir? Orasına artık siz karar vereceksiniz.

Peki ya siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerime hak veriyor musunuz? Aşağıda yer alan yorumlar kısmından duygularınızı ve düşüncelerinizi bizlere aktarmayı unutmayın.

Exit mobile version