PC’ye Gelen PlayStation Oyunları Sony’ye Büyük Kâr Sağlıyor

Yeni uyarlamalar yolda...

PC’ye gelen PlayStation oyunları, Sony için maddi anlamda büyük yarar sağlıyor. Öyle ki Diğer kategorisinde elde edilen kâr, Japon teknoloji devinin beklentilerini hayli aşmış. Bu da yeni uyarlamalara kapının ardına kadar açıldığı anlamına geliyor diyebiliriz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Sony Patenti Çıkarılabilir Disk Sürücülü PS5 Modeline İşaret Olabilir


2020 yılı Sony Interactive Entertainment için büyük bir dönüm noktasıydı. Öyle ki birinci parti PlayStation oyunları, Horizon: Zero Dawn – Complete Edition önderliğinde Epic Games ve Steam mağazalarına da gelmeye başlamıştı. Sonradan bu sırayı Days Gone, God of War, Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu, Marvel’s Spider-Man Remastered ve Miles Morales, Sackboy: Büyük Macera ve şimdilik son olarak The Last of Us Part 1 takip etmişti.

Bu durum her ne kadar PlayStation 4 ve PlayStation 5 kullanıcılarının büyük bir kısmından büyük bir tepki görüyor olsa da, aslında şirket için ne denli doğru bir karar olduğunu net bir şekilde görmüş oluyoruz. Bu da haliyle daha pek çok oyunun PC platformuna geleceğinin işareti oluyor.

MAat9PcerEGDJisz4D4Cgg-1200-80

PC’ye Gelen PlayStation Oyunları Japon Teknoloji Devi İçin Para Basıyor

Yakın bir zaman önce yapılan resmi açıklamalara bakılırsa, Diğer kategorisinde elde ettiği gelir iki buçuk milyar doları aşmış. Bu, 2019 finansal yılında 1.3 milyar dolar iken Horizon: Zero Dawn – Complete Edition ile Diğer kategorisinde kasaya giren para 2020 finansal yılında bir buçuk milyar dolar, 2021 finansal yılında Days Gone ile 1.7 milyar dolar ve geçtiğimiz finansal yılda da God of War, Marvel’s Spider-Man Remastered ve Miles Morales, Returnal, The Last of Us Part 1 ve Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu ile iki buçuk milyar dolar üstüne çıkılmış.

Japon teknoloji devinin 2020 finansal yılında elde etmeyi hedeflediği gelir üç yüz milyon dolardı ve sağlanan gelirin bunun üstüne çıkması, hiç şüphesiz ki hayli mutluluk verici olmuştur. Zaten yakın bir zaman önce de daha fazla PlayStation oyununun Epic Games ve Steam mağazaları üzerinden PC kullanıcıları ile buluşturulacağı resmi olarak teyit edildi. Hal böyle olunca da gözlerimizi şimdiden Bloodborne, Horizon: Forbidden West, The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, Demon’s Souls, Gran Turismo 7 ve God of War Ragnarök oyunlarına çevirebiliriz, sizce de değil mi?

Exit mobile version