PC’de DualSense Kullananlar için Müjde!

PlayStation 5 zorunluluğu kalkacak!

PC'de DualSense Kullananlar için Müjde!

PC’de DualSense kullananlar için müjdeli haber, Sony Interactive Entertainment tarafından vaktinden önce yayınlanan bir Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi vasıtasıyla geldi. Görünüşe göre PlayStation 5 kolu bilgisayarda tam bir desteğe kavuşacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5’in PlayStation 3 Emülatörü için İlk Aşama Geçilmiş


Oyunlarını Steam üzerinden oynayan oyuncular için, birden fazla kontrol yöntemi var. Her ne kadar yaygın olarak fare ve klavye ikilisi tercih ediliyor olsa da gerek konsoldan bilgisayara geçiş yapan, gerekse de fare ve klavye yönteminden keyif almayan oyuncular kontrol kollarını tercih edebiliyorlar. Bu bağlamda Steam, birçok farklı kontrol koluna ek olarak Xbox, DualShock 4 ve DualSense destekleri de sunuyor.

DualSense desteği aslında uzun zaman önce sağlanmış ve yapılan güncellemeler ile bu destek, daha da iyi hale getirilmişti. Dokunsal geri bildirim ve uyumsal tetikleyiciler ile oyunları hem PC hem de PlayStation 5 platformunda daha keyifli hale getirmesinin yanı sıra, gerçekçiliği de bir adım öteye taşıyor.

PC’de DualSense Kullananlar için Sevindirici Haber!

Bildiğiniz gibi konsolun yanı sıra kontrol kolu için de güncellemeler yayınlanıyor ve zaman içerisinde yazılım ile alakalı birçok sorun ortadan kaldırılmıştı. Ne var ki bu güncellemeleri PC üzerinden uygulayabilmek mümkün olmuyor. Ancak yakın bir zamanda bu durum değişecekmiş gibi görünüyor. Öyle ki, DualSense tam bir PC desteğine kavuşacak olabilir.

Yakın bir zaman önce yanlışlıkla yayınlanan ve hızlı bir şekilde kaldırılan Son Kullanıcı Lisans Anlaşması (EULA), Reddit üzerinden paylaşıldı. Belgede bahsedilene göre, Japon teknoloji devi PC (Mac ve Windows) platformunda kullanılabilecek bir güncelleyici uygulaması üzerinde çalışıyor. Bu uygulama sayesinde, DualSense kolunuzu PlayStation 5 konsoluna ihtiyacınız olmadan doğrudan bilgisayarınız üzerinden güncelleyebilmeniz de mümkün olacak. Bunu aynı zamanda kolun PC uyumluluğunun daha da ileriye götürüleceğine bir işaret olarak alabiliriz.

Bu elbette biz oyuncular için harika bir gelişme olsa da, DualSense kolunun daha fazla oyunda tam uyumlu olarak çalışmasını da istiyoruz. Yaşanan bu gelişme, beklentimiz yönünde yeni adımların atılacağı anlamını da taşıyor olabilir. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version