Oyunlarda Söylenen 5 Özlü Söz

Oyunlarda Söylenen 5 Özlü Sözle karşınızdayız.

Bazı oyunlar sadece eğlence için oynanırken, bazı oyunları tüm o edebi tarafları için oynarız. Bazılarının gerçekten harika hikayeleri ve evrenleri vardır. Ama büyük oyunların büyük sözleri hiç aklımızdan çıkmaz.

Listemizde en akılda kalıcı olan 5 tanesini listeledik. Her zaman olduğu gibi daha harika sözler ya da listeye dahil etmediğimiz söyleyişler elbette vardır. Binaenaleyh sizlerde aklınızda kalan sözleri bizimle paylaşabilirsiniz.

1- War. War never changes

Fallout oyunlarının girişinde söylenen bu söz, aslında bizlere biraz sonra yaşayacaklarımızı da özetler. “Savaş. Savaş hiç değişmez,” diyerek nükleer bir felaketten sonra bile insanların birbirlerine nasıl düşman olabildiklerini, devlet olmadan nasıl savaşabildiklerini gösterir.

Ama Metal Gear oyunlarında söz tam tersine döner. Orada savaş her zaman değişmiştir. “War has changed,” sözünü birçok kere duyarsınız Metal Gear oyunlarında. Ve her zaman da savaşın değişmiş olduğunu görürsünüz.

Buna rağmen savaş, her zaman savaştır.

2- Everything is teetering on the edge of everything

Spec Ops: The Line, hikayesiyle oyuncuları hiç olmadık yerden vuran bir oyundu. Normal bir savaş oyunu gibi ilerleyen The Line, bir anda sizi hiç olmadığınız bir yerin ortasına bırakıyordu. “Her şey, her şeyin kenarında bocalıyor,” gibi büyük bir sözü de ortaya atıp, gitmişliği de vardır.

Bu söz söylenir söylenmez, söylenin çok haklı olduğunu açılan pencereyle birlikte anlıyorduk. Savaşın ruhunu anlatan nadide oyunlardan bir tanesiydi.

3- A man chooses, a slave obeys

Washington fakirlere, Vatikan tanrıya, Moskova herkese inanır. Ama Rapture, seçimlere ve insanlara inanır. Bunun dürtüsüyle dola çıkan Andrew Ryan, suların altında Rapture isimli bir şehir kurmuştur. Rapture ise olabildiğince bizimdir! Orada sanatçılar sansürden, bilim adamları ahlaktan korkmazlar. Her zaman büyük düşüncelerin ardından gidilir.

İlk oyunun sonuna geldiğimizde ise -buradan sonra yer alacaklar ve yukarıda gördüğünüz video tam anlamıyla spoiler kategorisindedir- biz bütün oyun sadece birkaç kelime ile özetlenir: “Bir adam seçer, bir köle diz çöker.”

Would you kindly?

4- The right man in the wrong place can make all the difference

Half-Life serisi bizlere oyunların filmlerden daha başarılı hikayeler anlatabileceğini göstermiştir. Oyuncular yeni oyunu bekleye dursun, hala Half-Life serisinde çözülememiş köşeler bulunmaktadır. Ama akılda kalıcı en özlü sözlerden bir tanesi G-man tarafından ikinci oyunun başında söylemiştir.

Freeman’a kalkıp, hareket etmesi söylenir. Sonrasında ise “yanlış yerdeki doğru adam dünyayı tamamen değiştirebilir,” sözü yüzümüze vurulur. Biz daha küller koklamaya başlamadan, Half-Life bizi oyunun içine atmıştır.

Oyunun ilerleyen bölümlerinde tekrar karşımıza çıkan G-man, insanın tüylerini ürpermeye devam ediyordu bu arada.

5- Because out of all our vast array of nightmares, this is the one we choose for ourselves

Modern Warfare 2, Call of Duty serisinin en başarılı oyunlarından bir tanesiydi kuşkusuz. Sadece oynanış olarak değil, hikaye olarak da oyuncuyu dövüyordu. Ama sonlara doğru oynadığımız “Just Like Old Times” isimli bölümün başında Captain Price’ın tiratı unutulur gibi değildi:

“The healthy human mind doesn’t wake up in the morning thinking this is it’s last day on Earth. But I think that’s a luxury, not a curse. To know you’re close to the end is a kind of freedom… But the sands and rocks here stained with thousands of years of warfare… they will remember us. For this. Because out of all our vast array of nightmares, this is the one we choose for ourselves. We go forward like a breath exhaled from the Earth. With vigor in our hearts and one goal in sight: *We. Will. Kill him.”

“Aklı başında bir insan sabah uyandığında son gününü yaşadığını düşünmez. Bence bu bir lüks, lanet değil. Sonuna yaklaştığını bilmek de bir tür özgürlük aslında…Ama yıllarca süren savaşla kirlenmiş kan ve kum, bizi her zaman hatırlayacak. Bunun için. Yaşamak için tüm kabuslarımızın içinden bu kabusu seçtiğimiz için. Dünya’nın soluk verişi gibi gideceğiz. Kalbimizdeki inancımız ve aklımızdaki tek hedefimizle. Biz onu öldüreceğiz.”


İlginizi çekebilir: 2020’de çıkacak bütün oyunlar


Bonus: “But our princess is in another castle!”

Mario, o kadar çileyi atlattıktan sonra tam sona geldiğini düşündüğünde bu sözü görür: “Teşekkürler ama prensesimiz bu kalede değil!” 

Öyle bir söz söylenir ki; bütün çaba ve umut bir kenara atılır. Sizi önce umutsuzluğa sonra da umuda taşır. Aforizma gibi aforizmadır.

 

 

Exit mobile version