Oyunlar AMD Ekran Kartları ile Daha Akıcı Olacak

Fluid Motion Frames sağolsun!

Oyunlar AMD ekran kartları ile daha akıcı oynanabilecek. Elbette bunun için RX 7000 serisine ihtiyacınız var. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: AMD Yeni Radeon RX 7000 Serisi Kartlarını GamesCom’da Duyurdu


Oyunlar AMD Ekran Kartları ile Daha Akıcı Oynanabilecek

Hatırlatma yapmak gerekirse, GeForce RTX ekran kartlarındaki DLSS teknolojisinin AMD ekran kartlarındaki karşılığı FSR oluyor. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda duyurulmuş olan FSR 3.0 ise sonunda hayata geçirildi. Bunun dışında, şirket tarafından Fluid Motion Frame adında yeni bir özellik de sürücü ile gündeme geldi. Bu sayede, oyunlar AMD ekran kartları ile daha akıcı bir şekilde oynanabiliyor.

Kısa adıyla AFMF olan bu teknoloji, aynı FSR 3.0 gibi oyun geliştiricisinin destek eklemesine gerek kalmadan oyunlara uygulanabiliyor. Saniye başına kare (FPS) sayısını artırmak için, kelimenin tam anlamıyla fazladan kareler ekliyor ve kare hızı için yapay olarak daha akıcı bir deneyim sağlanıyor.

amd-afmf-teknolojisi2

VideoCardz’ın bildirdiği üzere başlangıçta bazı sorunlar var. Öncelikle AFMF hâlâ beta aşamasında ve sadece AMD’nin Adrenalin ön-izleme sürücüsünde yayınlandı ve şu anda resmî olarak 12 oyunu destekliyor.

AMD AFMF Teknolojisini Destekleyen Oyunlar

Ve haberin başında belirttiğimiz gibi bu özelliğin yalnızca AMD’nin son nesil (RX 7000 ailesi) ekran kartları için mevcut olduğunu da hatırlatalım.

 

Exit mobile version