Oyuncu Olmanın Maliyeti: Dünya Genelindeki Fiyatlar

Ülkemizdeki fiyatları göz önüne aldığımızda stres atmak için oynadığımız oyunlara ödediğimiz fiyatlar, bizleri yepyeni bir stres sahibi yapıyor. Peki ama dünya genelinde bu durum nasıl? Picodi tarafından yapılan yeni bir araştırma ile birlikte oyuncu olmanın maliyeti ortaya çıktı.


İlginizi Çekebilir: Nintendo Switch Zamlandı!


Oyuncu Olmanın Maliyeti Ne Kadar?

Picodi tarafından yapılan yeni bir araştırma, dünyanın dört bir yanında oyuncu olabilmek adına ödemeniz gereken fiyatı ortaya koyuyor. Bu noktada ülkemiz ne en iyisi, ne de en kötüsü.

Hemen aşağıdaki listede PlayStation 5 ve Xbox Series X modelini almak için hangi ülkede ne kadar ödemeniz gerektiğine yönelik ufak bir sıralama görebilirsiniz. Bu noktada fiyatların baz paket (herhangi bir bundle içerik olmadan) cihazları kapsadığını belirtelim. Ayrıca fiyatlar Türk Lirası’na çevrilirken Kasım 2020 döviz kuru baz alınmış durumda.

Oyuncu Olmanın Maliyeti: Dünya Genelindeki Fiyatlar

Buna göre eğer orada yaşamıyorsanız ve cebinizdeki Türk Lirası ile ödeme yapacaksanız, PlayStation 5’in en ucuz olduğu ülke 3.860 TL ile Kanada olarak öne çıkıyor. Öte taraftan PlayStation 5’in en pahalı olduğu ülke 11.090 TL ile Ukrayna.

Yine bu listeye göre eğer orada yaşamıyorsanız ve cebinizdeki Türk Lirası ile ödeme yapacaksanız, Xbox Series X’in en ucuz olduğu ülke 3.680 TL ile Kanada olarak öne çıkıyor. Öte taraftan PlayStation 5’in en pahalı olduğu ülke 10.140 TL ile Arjantin.

Öte taraftan söz konusu şey abonelikler olduğunda, ülkemiz abonelik servislerinin en uygun olduğu ülke. Öte taraftan aboneliklerin en pahalı olduğu ülke ise İsviçre olarak öne çıkıyor.


Araştırma Metodolojisi

Bu rapor, video oyun konsollarının yerel fiyatlarına dayanmaktadır: tek oyun kumandalı ve herhangi bir oyun içermeyen PlayStation 5 Standard ve Xbox Series X. Abonelik fiyatları, PlayStation ve Xbox’ın resmi web sitelerinden alınmıştır. Kur dönüşümü için Kasım 2020 ortalama döviz kurlarını kullanıldı.


Peki siz bu yazımızda ele aldığımız fiyatlar ve Picodi tarafından yapılan bu araştırma hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu ülkelerin hangisinde oyuncular daha şanslı gibi gözüküyor? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version