Oyuncu Klavyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oyuncu Klavyesi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yeni bir sistem toplarken ya da kullandığınız donanımları yükseltirken, yeni bir oyuncu klavyesi almak isteyebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu rehberde oyuncu klavyesi alırken dikkat edilmesi gerekenler ile karşınızdayız.


Benzer İçerik: Sıfırdan PC Toplama Rehberi


Oyuncu Klavyesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bildiğiniz üzere klavyeler, bilgisayarınızla etkileşim kurmak için kullandığınız iki ana yoldan birisidir. Bu nedenle yatırımınız sırasında bütçeyi kısmaktan kaçınmak isteyebilirsiniz.

Oyuncu Klavyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1- Mekanik Anahtarlar

Şu sıralar oyuncuların klavyelerde dikkat ettiği en önemli faktörlerden birisi mekanik anahtar kurulumu olabilir. Aslında pek çok kişi bu anahtarları seslerinden ötürü seviyor. ( tık tık tık tık )

Yine de başka avantajları da var:

Öncelikli olarak mekanik anahtarlar bir tuşa basmak için daha az güç gerektirir ve bu anahtarlara alıştıktan sonra hem parmaklarınıza hem de bileklerinize daha az baskı sağlarsınız.

Yani normal klavyelere nazaran eliniz daha az yorulacaktır ki, bu da uzun süreli deneyimlerde gerçekten ayırt edici bir faktör olabilir. Bu nedenle klavye ile uzun uzun haşır neşir olacaksanız, mekanik olanlara göz atabilirsiniz.

2- USB Portu

Masaüstü bilgisayarlarda kullandığınız çevre birimleri, çeşitli sorunları doğurur.

Bunlardan ilki, hiç şüphesiz ki oradan buradan selam çakan kablo kalabalığıdır. Ayrıca bilgisayarınıza yeni bir cihaz takmak istediğinizde bunu yapmak bir miktar zor olabilir.

Tam da bu noktada bağlantı yuvası ile gelen klavyeler devreye giriyor. Peki ama bu ne işe yarayacak?

Öncelikle bilgisayarınıza bir USB sürücüsü takmak istediğinizde kasa ile muhatap olmayacaksınız. Benzer şekilde kullandığınız mouse ya da kablosuz kulaklık aparatları da burada kullanılabilir.

Şimdi ufak bir uyarı yapayım ki, daha sonrasında sorun yaşamayın. Bir klavyenin USB yuvasına sahip olması, her durumda geçişlere izin vermez. Bazıları sadece şarj içindir. Bu nedenle satın almadan önce iyi bir araştırma yapın.

3- Arka Aydınlatma

Günümüzde her oyuncu aksesuarı kendi Güneş sistemine sahip. Öte taraftan bir ışığın en önemli olduğu yer hiç kuşkusuz ki klavyedir. Yani sonuç olarak ışıklı bir kulaklık ya da kasa size bir şey sağlamaz ancak klavyedeki arka aydınlatma, karanlık ortamlardaki kullanımlarda önemli bir faktördür.

Bununla birlikte oyun amaçlı kullanımlar için RGB ışıklar daha doğru olacaktır. Bu sayede belirli tuşlara özel renkler atayarak, onları ayırt etmeyi daha kolay hale getirebilirsiniz.

4- Sıvı Dayanıklılığı

Biliyorsunuz ki anayasanın kırk sekizinci maddesine göre her oyuncu masası, aynı zamanda bir yemek masasıdır. ‘Bir dahaki seferi daha dikkatli olacağım’ demeden önce, sıvıya dayanıklı bir klavye almayı düşünebilirsiniz. Evet, aynısı mouse için de geçerli.

Bu size daha pahalı bir klavye olarak geri dönebilir ancak olası bir sıvı temasında, onu çöpe atmanız gerekmeyecektir. Bir anlamda sigorta gibi düşünebilirsiniz.


Sizler için oluşturduğumuz bu listenin de sonuna geldik. Peki siz yeni bir klavye almadan önce nelere dikkat ediyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version