Oyun Sektörü Üç Büyük Ses Sanatçısını Kaybetti!

Neler oluyor?

Oyun endüstrisi, üç ses sanatçısının hayatını kaybetmesiyle bu hafta büyük bir kayıp yaşadı. Filipe Duarte (Days Gone’da Deacon’un Portekizce seslendirmecisi), Keiji Fujiwara (Final Fantasy’den Reno) ve Paul Haddad (orijinal Resident Evil 2‘den Leon). Oyun sektörü üç büyük ses sanatçısını kaybetti. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Türkiye’de Oyun Konsollarına Ek Vergi Kararı


Oyun Sektörü Vefat Haberleriyle Sarsıldı

Oyun endüstrisi, üç ses sanatçısının hayatını kaybetmesiyle bu hafta büyük bir kayıp yaşadı. Duarte’nin ölümüyle ilgili haberler Twitter’da PlayStation Portugal ve Bend Studio’nun açık dünya tasarımcısı Eric Jensen tarafından paylaşıldı. Paylaşılan rapora göre, 46 yaşındaki sanatçı kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti.

Deacon St. John rolünün dışında, Duarte ödüllü bir aktördü. The Invisible Life, Cinzento e Negro, ve Variações: Guardian Angel’daki rolleriyle tanınıyordu. Fujiwara, 12 Nisan’da 55 yaşında vefat etti. Emektar seslendirme sanatçısı kanserle mücadele ediyordu.

Oyun Sektörü Üç Büyük Ses Aktörünü Kaybetti

Kingdom Hearts’ta Axel, Final Fantasy XV’de Ardyn, Final Fantasy VII Remake’de Reno ve Granblue Fantasy’de Eugen’i seslendirdi. Ayrıca Avengers’da Tony Stark’ın da sesiydi.

56 yaşındaki Haddad ise, Leon Kennedy’yi orijinal Resident Evil 2’de hayata geçirdi ve sesini The Adventures of Super Mario Bros 3 ve X-Men: Animated Series yapımlarında kullandı. Ölümü ilk olarak Twitter’da Invader Studios tarafından paylaşıldı ve daha sonra Facebook’ta arkadaşları tarafından da bu haber onaylandı.

Haddad bir dizi sağlık sorunu ile mücadele ediyordu. Resmi ölüm nedeni henüz bilinmiyor. Peki ya siz oyun sektörü üç büyük ses sanatçısını kaybetti haberimiz hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle ve diğer takipçilerimiz ile paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version