Oyun Konsolu Vergisi Arttı mı?

Geçtiğimiz saatlerde Resmi Gazete’te yayımlanan 3345 sayılı kararla birlikte pek çok oyuncu, oyun konsolu vergisi arttı mı sorusunu sormaya başladı. Peki ama yüzde 50 oranındaki ilave gümrük vergisi, yüzde 100 mü oldu? İşte merak edilenler!


İlginizi Çekebilir: PS5 Almamak için 5 Neden!


Oyun Konsolu Vergisi Yüzde 100 mü Oldu?

Hemen yukarıda da bahsettiğimiz gibi Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararda 950450000000 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu’na dair uygulanan vergi haddinin yüzde 100 olduğu görülüyor.

Kısa bir şekilde 950450000000, gümrük tarifesinde Video Oyun Konsolları ve Makineleri için yapılan bir tanımlama.

Tabii bu kararın yanındaki vergi haddinin yüzde 100 olarak görülmesi ile birlikte pek çok kişi, oyun konsollarına uygulanan ilave gümrük vergisinin yüzde 50’den yüzde 100’e arttığını düşündü. Peki ama oyun konsolu vergisi arttı mı?

PS5 için En İyi 50 TL Altı Oyunlar

Normal şartlarda oyun konsollarına uygulanan ilave gümrük vergisinin 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla sona ermesi bekleniyordu. Bu aşamada gümrük vergisinin devam edip etmeyeceğini ya da artış gösterip göstermeyeceğini bilmiyoruz.

Şimdilik içinizi rahat tutabilirsiniz çünkü bu kararda yer alan oranlar, uygulanacak vergi oranını göstermiyor. Bu noktada İthalat Rejim Kararı’nın yayımlanmasını beklememiz gerekiyor.

Bu karar da muhtemelen birkaç gün içerisinde açıklanacaktır ve bu açıklama ile birlikte oyun konsollarındaki vergi oranının nasıl şekilleneceği de açıklığa kavuşmuş olacaktır.


Peki siz oyun konsollarına uygulanan ilave gümrük vergisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version