Oyun Konsollarında Vergi Oranı: Kaç Tane Vergi Alınıyor?

Oyun Konsollarında Vergi Oranı Ne Kadar?

Son zamanlarda yükselen oyun konsolu fiyatlarının ardından kritik bir soru öne çıkmaya başladı: Oyun Konsollarında Vergi Oranı ne kadar? Sizler için merak ettiğiniz bu soruya daha yakından göz atacağız.


İlginizi Çekebilir: PS Plus Eylül 2020 Oyunları Sızdırıldı


Oyun Konsollarında Vergi Oranı Ne Kadar?

Ülkemizde satışa sunulan oyun konsolları ülkeye giriş yapmadan önce ve giriş yaptıktan sonra pek çok vergi ile karşı karşıya kalıyor. Bu noktada alınan vergilerin ve payların toplam beş adet olduğunu söyleyebiliriz.

Oyun Konsollarında Vergi Oranı / Oyun Konsollarında Vergi Sayısı

Peki bir oyun konsolu satın alırken ödediğiniz tutar neleri içeriyor?

Tabii iş bunlarla sona ermiyor. Bu vergilerin ve payların hesaba dahil edilmesinden sonra küçük bir noktaya daha parmak basmamız gerekiyor.

Yani bir oyun konsolu satın aldığınızda cihazın baz giriş fiyatına ek olarak 3 adet vergi, 2 adet kurum payı, 2 adet kar payı ödüyorsunuz. Bu da ülkemizdeki yüksek satış fiyatlarının arkasında yatan en önemli faktörlerden birisi olarak öne çıkıyor.

Oyun Konsollarında Gümrük Vergisi Düşüyor!

Yapılan resmi açıklamalar doğrultusunda mevcut durumda %50’den işlem gören Gümrük Vergisi, 30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla %20 olarak güncellenecek. Bu durumda ilerleyen günlerde oyun konsolu fiyatlarında önemli bir düşüşün yaşanmasını bekleyebiliriz.

Peki siz bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce ülkemizde, oyun konsollarından alınan vergilerin sayısı ve oranı fazla mı değil mi? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version