Overwatch 2 Oynanış Videosu Yayınlandı

Overwatch 2'nin geliştiricileri, 5v5 PVP yayını yaptılar.

Overwatch 2 Oynanış Videosu

Overwatch 2 oynanış videosu serisine bir yenisi daha eklendi. Overwatch 2’nin geliştiricileri, gün itibarıyla 2 saatlik bir yayın yaptılar. Oyunda yer alacak yeni haritalardan biri ilk kez gösterildi. 5v5 PVP görüntüleri, ilk kez bu kadar detaylı olarak oyuncuların karşısına çıktı.

Overwatch, Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ve yayınlanan çok oyunculu, takım tabanlı bir birinci şahıs nişancı oyunu olarak 2016 yılında karşımıza çıkmıştı. Yine Blizzard çatısı altında geliştirilen Project Titan’ın iptal olmasının ardından gün yüzüne çıkan Overwatch, kendine has bir kitle yakalamayı başarmıştı. 2019 yılında ise beklenmedik bir çıkış yapan şirket, Overwatch 2 duyuru yapmıştı.

Overwatch 2 duyurusunun ardından gözler yeni oyuna dönmüştü. Merakla beklenen oyunlar arasına giren ikinci yapım, geçtiğimiz günlerde küçük bir erteleme almıştı. Buna rağmen geliştirme süreci devam eden oyun için bugün önemli açıklamalar geldi. Geliştirici ekip, düzenledikleri 2 saatlik yayın ile yeni oyuna dair önemli bilgiler verdiler.

Overwatch 2 Oynanış Videosu Gün Yüzüne Çıktı

Yeni oyunda yer alacak New York haritası üzerinden, yeni oyuna dair ayrıntılı görüntüler gün yüzüne çıktı. İki saat kadar süren yayın sırasında, yeni oyunda yer alacak birçok değişiklik de ilk kez ortaya çıktı.

Oyunun yönetmeni Aaron Killer tarafından paylaşılan bilgi, oyunun 6v6’dan 5v5’e çevrilmesiydi. Daha önce 12 kişinin iki farklı takım şeklinde birbirleriyle mücadele ettikleri oyun, 5v5 şekline döndü. Yapılan açıklamayla görüleceği gibi yeni oyun, 2 hasar, 2 destek ve 1 tank şeklinde takımların kurulacağı bir sistem kullanmayı tercih etti. Killer, yapılan değişikliği şöyle açıkladı:

“Oyunda her zaman çatışmaların daha okunabilir olmasını istendi. Daha önce 11 oyuncunun ne yaptığınız izlemek zor oluyordu. Bunlardan iki tanesini kaldırmak her şeyi basitleştirir. Böylece oyuncuların çevrelerinde olup biten her şeyi anlaması ve daha iyi seçimler yapmalarına olanak tanındı.”


İlginizi Çekebilir: Jeff Kaplan Blizzard’dan Ayrıldı 


Aslında Overwatch’da buna benzer bir değişiklik yapılacağı belliydi. Oyun ilk çıktığında istediğiniz karakterleri seçerek oyuna başlayabiliyordunuz. Blizzard’ın oyunun çıkışından sonra yaptığı değişikliklerle birlikte karakterleri belirli rollere göre alabiliyordunuz. Bu sebeple yeni oyunda rollerin daha ön planda olacağı açıkça görülüyor.

Yine yayın sırasında ortaya çıkan bir başka bilgi ise oyun sistemi üzerine oldu. Yapılan açıklamalara göre Blizzard, 4v4 ve 7v7 gibi tüm seçenekleri ayrıntılı olarak inceledi. Ardından verdiği kararla birçok başka rekabetçi oyunda olduğu gibi 5v5 üzerinden gitmeye karar verdi.

5v5 kararı sadece oynanışı da değişmiyor. Hemen yukarıda yer alan videoda görüleceği üzere harita şekilleri de değişiyor. Daha önce birden fazla tank karaktere uygun olarak tasarlanan haritalar, tek tank’lı oyuna göre şekillendi. Böylece oyuncular sadece tek bir tank karakterle idare edebilecekleri meta’lar üzerinden devam edebilir hale geldiler.

Exit mobile version