Outriders İnceleme

Düşman gezegenine doğru bir yolculuğa çıkın!

People Can Fly tarafından geliştirilen ve Square Enix’in yayıncılığını üstlendiği online üçüncü şahıs aksiyon macera oyunu Outriders çıkışını gerçekleştirdi. Peki Bulletstorm’un arkasındaki geliştirici People Can Fly‘ın yeni oyunu Outriders oyunculara neler sunuyor? Satın almaya değer mi? İşte tüm detaylarıyla Outriders! Outriders inceleme.

Merakla beklenen yapım, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X – S ve hatta Xbox Game Pass üzerinden şu an erişilebilir durumda. Outriders’ı çapraz platform desteğine sahip olduğu için hangi sistemde oynadıklarına bakılmaksızın arkadaşlarınızdan herhangi biriyle oynayabilirsiniz. Ve açıkçası, tercih edeceğiniz yol bu yönde olmalı. Ne yazık ki oyun tek başınıza deneyimlemeniz halinde o kadar da eğlenceli saatler vaat etmeyecektir!


İlginizi Çekebilir: It Takes Two İnceleme


Outriders İnceleme

Hikayemiz insanlık zor durumdayken Outrider karakterimizi oluşturmamız ve Enoch adı verilen düşman gezegenine doğru bir yolculuğa çıkmamızla başlıyor. Bazı bilimkurgu saçmalıklarında da olduğu gibi işler ters gidiyor, Outrider’ınız sebebi bilinmeyen bir şekilde büyülü güçler kazanıyor ve hikaye otuz yıl ileri atlayarak insanlığın geldiği son noktayı bizlerin beğenisine sunuyor. İnsanlık şimdi çok daha ölümcül olan gezegeni kolonileştirmek yerine kendi aralarında savaşmaya başlamıştır. Görevimiz ise söz konusu savaşı durdurmak!

Açılış bölümünün ardından karşımıza dört farklı sınıf seçeneği sunuluyor. Bunlar; Devastator, Pryomancer, Technomancer ve Trickster.

Devastator

Outriders İncelemeDayanıklılık konusunda öne gelen sınıflardan biri olan Devastator, düşmanları yakın mesafeden alt etmek isteyen oyuncular için en iyi seçim olacaktır. Devastator, ekstra yüzde 25 sağlık ve yüzde 30 zırh bonusuna sahiptirler. Ayrıca oyuncular yakından ne kadar çok düşman öldürürse, o kadar çok sağlık kazabiliyor. Devastator sınıfını seçen oyunculara ayrıca üç farklı alt sınıf sunuluyor. Bu sınıflar; The Entangler, The Warden ve Siesmic Shifter olarak üçe ayrılıyor.

Pyromancer

Pyromancer düşmanları küle çevirmekten zevk alabileceğiniz bir sınıf. Çatışmayı alevlerle kontrol edebileceğiniz gibi düşmanların üzerinde pasif yanma etkileri de verebilirsiniz. Yetenek engelleme ve kitle alan hasarı verme özelliklerini saymıyorum bile… Devastator’da olduğu Pyromancer’ın da üç alt sınıfı vardır. Bunlar The Ruler of Ashes, The Scorcher ve The Tempest.

Technomancer

Technomancer, adından anlaşılabileceği üzere teknolojiye olan uzmanlığıyla ön plana çıkan bir sınıf. Uzun menzilli silahları ve çok yönlü aygıtları kullanabilen Technomancer, taktiksel yaklaşımı seven oyunculara hitap etmekte. Takım arkadaşlarınıza destek mi olmak istiyorsunuz? O zaman sizi böyle alalım. Technomancer, takım arkadaşlarınıza can basabileceğiniz tek sınıf olma özelliğini taşımakta. Tecnomancer’ın alt sınıfları; The Pestilance, The Tech Shaman ve The Demolisher

Trickster

Trickster, orta menzilli hasarlarda iş gören bir sınıf. Trickster, savaşta hayatta kalmak için çevik, takip etmesi zor hareketlere ve hasarları azaltan enerji kalkanı ile dikkatleri üzerine çekmeyi kesinlikle başarıyor sevgili Turuncu Levye takipçileri. Trickster sınıfını seçen oyuncuların ayrıca yüzde 15 hasar azaltma bonusları vardır. Bununla birlikte yakın saldırı ile öldürülen her düşman için ekstra yüzde 20 can ve yüzde 12 kalkan kazanabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 İnceleme


Son olarak Trickster’ın alt sınıfları ise; The Master of Space, The Harbinger ve The Assassin. Teker teker tüm alt sınıfları burada detaylandırarak sürpriz bozan olmak istemem. Oyunu satın alacak takipçilerimizin kendi deneyimleriyle bu zevke ulaşmalarını daha doğru buluyorum. Sınıfların hepsi farkını ortaya koyuyor. Bu noktada ekipte yer alan her karakterin özel olduğu hissine kapılmış olmak beni mutlu etti. Kısmen yakın mesafeli dövüşü sevdiğim için Trickster benim ilk tercihim oldu.

Kaderini Sen Belirle

Yol boyunca birçok düşman askeriyle savaştım, temel sınıf yeteneklerimi öğrendim ve becerilerimi geliştirmeye başladım. Söyleyebileceğim ilk şey, Outriders’ın alışılmadık derecede iyi bir nişancı oyunu oluşu… Polonyalı geliştirici People Can Fly’ın her bir silah türüyle ateş etmenin mükemmel hissettirdiğinden emin olmak için çok fazla zaman harcadığı açık ve net.

Beceri ve ekipman sistemleri de tatmin edici seviyede. Düşmanlarla savaşarak ve görevleri tamamlayarak, seviye atlamanıza olanak sağlayan deneyim puanı kazanabilirsiniz. Seviye atlamak, yeni sınıf becerileri öğrenmenize ve mevcut becerilerinizi geliştirmenize izin veriyor. Beceriler zamanla tekrar aktif hale geliyor, böylece bir avantaj elde etmek için bunları sık sık kullanabilirsiniz. Seviye atladıkça, bu becerileri geliştirmeyi veya sağlık ve saldırı hasarı için daha pasif faydalar elde edip etmeyeceğinize siz karar verebilirsiniz.

Her teçhizat parçasının (silahlar, ceketler, botlar vb.) nadirliğini renklerle sıralayabiliyorsunuz. Oyun, güç seviyelerine göre hangi öğeleri donatmanız gerektiğini çok net bir şekilde ortaya koyuyor, ancak envanterinizde bulunan en iyi silahlara ve zırhlara sahip bir karakteri basitçe donatacak bir “optimize et” tuşu maalesef şimdilik oyuna eklenmemiş durumda. Bu işlemi manuel olarak kendinizin yapması gerekmekte.

Hepimiz Birimiz Birimiz Hepimiz İçin?

Bir göreve çıkmadan önce, ana üssünüzdeki bir bilgisayar terminalinden arkadaşlarınızı davet etmek için bir parti düzenleyebilir veya çevrimiçi olarak rastgele ortaklar arayabilirsiniz. Outriders, hikayenin aynı noktasında olan diğer oyuncuları bulabileceğiniz akıllı bir sisteme ev sahipliği yapmakta. Bu şekilde, eski bölümleri yeniden oynamak yerine birlikte kaldığınız yerden ilerleyebilirsiniz.

Ana hikayenin yanı sıra People Can Fly, en iyi ganimetleri elde etmek için doğrudan bir yol olan yan görevlerle oyunu donatmış. Ganimet elde etmek oldukça basit: Daha doğrusal bir deneyim için yalnızca ana hikayeyi oynayabilir (ve yine de bazı şaşırtıcı Efsanevi ekipmanlar elde edebilirsiniz) veya donanımınızı yükseltirken Enoch’ta hayatta kalanlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için dallara ayrılan yan görevleri keşfedebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Immortals Fenyx Rising: Myths of the Eastern Realm DLC İnceleme


Tamamlayacağınız her bir görev için harika silahlar ve ekipmanlar sizleri bekliyor olacak.

Çeşitli çökme sorunlarıyla karşı karşıya kaldığımı dile getirmeden geçmek istemem. Bununla beraber server hatalarına hiç girmiyorum bile… Henüz taze bir oyun olduğu için bu tarz problemlerle karşılaşmak normal. Gelecek güncellemeler ile bu sorunlar ortadan kaldırılacaktır. Ayrıca çapraz platform sistemi de henüz sorunsuz bir şekilde çalışmıyor, yani PlayStation’da iseniz Xbox arkadaşlarınızla takım kurmanız zor olabilir.

Outriders, çok oyunculu bir deneyime odaklanıyor. Oyun size, daha iyi ganimet karşılığında düşmanları daha da zorlaştıran “Dünya Seviyesini” yükseltme seçeneği de sunmakta. Başlangıçta düşük seviyelerde takılmanızı şiddetle tavsiye ederim. Karakterinizi yeterli seviyeye getirmeniz durumunda daha iyi silahların ve ekipmanların peşine seviyeyi yükselterek düşebilirsiniz. Aynı düşmanlarla tekrar savaşmak dışında ölmenin herhangi bir cezası yok.

Şarjörüm Boşaldı

Outriders herhangi bir türde devrim yaratmıyor ve bunu yapmaya da çalışmıyor. Deneyimlediğim kadarıyla, Outriders’ın sunduğu şey, ustalıkla tasarlanmış RPG değişimleriyle iyi düşünülmüş bir nişancı deneyimi. Harmanladığı unsurları, yüksek tekrarlanabilirliği, özelleştirilebilir oyun stili ve eğlenceli hikayesiyle taçlandırıyor.

Eğer arkadaşlarınızla beraber uzun soluklu yeni bir online deneyim arıyorsanız Outriders tam size göre. Farklı bir dünyaya yayılan zengin hikâye anlatımı ile, First City’nin gecekondularını ve köhne kasabalarını geride bırakacak ve gizemli bir sinyalin peşinde ormanları, dağları ve çölleri dolaşacaksınız. Outriders, yıkıcı güçlerle şenlenen heyecan verici çatışmalar ile çok çeşitli tuhaf silahlar ve ekipmanlarla donatılmış eğlence dolu sayısız saat vaat ediyor!


İlginizi Çekebilir: Call Of Duty: Black Ops Cold War İnceleme


Oyunu PC üzerinden deneyimleyecek olan takipçilerimizin aşağıda yer alan sistem gereksinimlerini dikkate almalarını öneririz.

Minimum Sistem Gereksinimleri (720p / 60 FPS)

Önerilen Sistem Gereksinimleri (1080p / 60 FPS)


Peki ya siz Outriders hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Outriders

8 Puan

Uzun soluklu bir online deneyim arıyorsanız Outriders tam size göre.

ARTILAR

  • Hikaye
  • Oynanış - Vuruş Hissiyatı
  • Sınıflar ve Yetenek Ağacı
  • Açık Dünya

EKSİLER

  • Grafikler
  • Bağlantı Sorunları - Çökmeler

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 8

Outriders Fiyatı

En uygun fiyat için pek çok siteden bilgi alıyoruz..

En Uygun Fiyat

₺289
Exit mobile version