Orijinal DOOM Işın İzleme Modu Etkileyici Görünüyor

Klasik oyuna modern görünüm kazandıran modu kaçırmayın!

Orijinal DOOM Işın İzleme Modu Etkileyici Görünüyor

Orijinal DOOM Işın İzleme modu yayınlandı. Birçok oyuncunun gönlündeki yeri değişmemiş olan oyuna modern bir görünüm kazandıran bu modu, eğer destekleyen bir NVIDIA ekran kartınız var ise indirip deneyebilirsiniz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Doom Eternal Türkçe Platin Kupa Rehberi!


GeForce RTX ekran kartları ile gelen Işın İzleme, bildiğiniz gibi ışığın oyun alanındaki görevini yayılım, parlaklık, yansımalar ve daha birçok şekilde gerçeğe olabilecek en yakın şekilde simule eden bir teknoloji oluyor. En uygun şekilde kullanıldığında da gözlerimize bayram yaşatan Işın İzleme, PC platformunun yanı sıra artık PlayStation 5 ve Xbox Series konsollarındaki oyunlarda da kullanılıyor.

Ne var ki son dönemde çıkan oyunların yanı sıra, kimi zaman eski oyunlara da uygulandığını görmüştük. Mesela Minecraft gibi. Şimdi ise karşımızda 1993 yılında çıkmış olan DOOM oyunu da var. Evet, yanlış duymadınız. Serinin klasik oyunu da Işın İzleme teknolojisi ile oynanabiliyor, ama bu elbette hayran yapımı bir mod ile mümkün oluyor.

Orijinal DOOM Işın İzleme Modu ile Nasıl Görünüyor?

Bu mod, esasında dün yani 1 Nisan şakalarının havada uçuştuğu bir günde duyurulmuştu. Ne var ki sultim-t tarafından hazırlanmış olan modun sunduğu ise bir şakadan ibaret değil. Buradan indirebileceğiniz PrBoom: Ray Traced, DOOM oyununun PrBoom kaynağı uyarlamasına gerçek zamanlı Işın İzleme teknolojisini kazandırıyor ve modern ışıklandırma ile oynamanıza olanak sağlıyor. Ne var ki şu anlık sadece ilk üç bölümün desteklendiği söyleniyor. Şimdilik sadece NVIDIA ekran kartlarında çalışan ilgili modun kurulumu ise şöyle;

Seçeneğe bağlı olarak yüksek kaliteli müzik için OGG Pack (Boosted)’ı sayfadan indirin ve MUSIC klasörünü yukarıdaki hedef klasöre kopyalayın. Aynı şekilde DLSS için de nvngx_dlss.dll’yi indirip, aynı şekilde hedef klasöre taşımanız yeterli olacak.

Exit mobile version