NVIDIA Yeni Kod Oluşturucusunu Yayınlandı

Artık herkes kod yazabilecek!

Teknolojik alanda gelişmeler tam gaz devam eder iken, kullanıcılara büyük kolaylık sunulan imkanlar da beraberinde geliyor. Bu bağlamda, NVIDIA yeni kod oluşturucusunu yayınladı. Artık siz de kod yazabileceksiniz.


İlginizi Çekebilir: Terminator: Survivors Duyuruldu


Bildiğiniz gibi yapay zekaya olan yatırım, zaman geçtikçe daha da artıyor. Bu bağlamda da hayranlık uyandırıcı gelişmelerden haberdar oluyoruz. Bir süre öncesine kadar yoğun çaba ve zaman gerektiren işler, artık oldukça kısa bir süre içerisinde tamamlanabiliyor. Yapay zeka teknolojisine yapılan yatırımların bir yenisi de NVIDIA şirketinden geldi. Ekran kartı üreticisi, kod oluşturmaya yönelik yeni bir yapay zeka destekli ve açık erişimli dil modelini sundu.

NVIDIA Yeni Kod Oluşturucusunu Kullanıma Sundu

StarCoder2 adı verilen platform, verilen bilgiye göre BigCode topluluğu tarafından maliyet, performans ve şeffaflık göz önünde bulundurularak hazırlandı ve 619 farklı programlama dili ile eğitilebiliyor.

nvidia-yeni-kod-olusturucusu

Platformun 15 milyar parametreli seçeneği, NVIDIA hızlandırılmış küçük dil modeli ServiceNow ile oluşturuldu. Hugging Face ise ortak özellik seçenekleri konusunda destek veriyor.

Söz konusu StarCode2 konusunda açıklamalarda bulunan NVIDIA Uygulamalı Araştırma Başkan Yardımcısı Jonathan Cohen, “Nvidia’nın ServiceNow ve Hugging Face ile işbirliği, güvenli, sorumlu bir şekilde geliştirilmiş modeller sunuyor ve küresel topluluğa fayda sağlayacağını umduğumuz sorumlu üretken yapay zekaya daha geniş erişimi destekliyor.” dedi.

Exit mobile version