NVIDIA El Konsolu Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Steam Deck için bir rakip daha...

Görünüşe NVIDIA el konsolu piyasasına da girmeye hazırlanıyor. Şimdilik resmi bir söylem olmasa da, ortaya atılan iddialar heyecan verici görünüyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: NVIDIA Yeni Kod Oluşturucusunu Yayınlandı


Steam Deck 2022 yılında çıktıktan sonra, beraberinde taşınabilir cihaz piyasasını da Switch ile hareketlendirmişti. Oyuncuların yoğun ilgisi ve bununla bağlantılı olarak satışların yüksek seviyede olması, diğer büyük şirketlerin de dikkatini çekmiş ve pek çok alternatif ürün görmüştük. Bunlardan sonuncusu olan MSI CLAW önümüzdeki hafta satışa sunulacak iken, şimdi de NVIDIA el konsolu ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyormuş gibi görünüyor.

NVIDIA El Konsolu Planları Mı Yapıyor?

Henüz ortada kesin bir şey olmasa da, ekran kartı üreticisinin piyasaya yeni sürülmüş olan taşınabilir oyun cihazını dikkatle incelediğine yönelik bir bilgi edinilmiş.

Bildiğiniz gibi Steak Deck rakibi olarak satışa sunulan cihazların büyük bir bölümünde AMD tabanlı bileşenler bulunuyor ve NVIDIA tarih eden pek bir şirket yok. Hal böyle olunca, ekran kartı üreticisi için bir boşluk da oluştu ve bu da pazara giriş yapmak için uygun bir sebep olarak görülebilir. Bu noktada, NVIDIA Shield ile edinilen bir tecrübenin de olduğunu söylemeden geçmeyelim. 2015 yılında satışa sunulan bu cihaz, şirket tarafından uyumlu bir bilgisayar üzerinden yerel ağ veya GeForce NOW abonelik servisi ile oyunları sisteme indirerek veya eş akış yolu ile oynamaya olanak tanışması neticesinde mikro konsol olarak tanımlanmıştı.

nvidia-shield-1

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, henüz ortada resmi bir gelişme yok. Ancak kendi el konsolunu / taşınabilir cihazını çıkartmak için düğmeye basarsa, NVIDIA Shield ile edinilen tecrübe sayesinde Steam Deck için ciddi rakip olabilecek potansiyele sahip bir alternatif ile karşımıza çıkabilir ve bu da çok büyük bir sürpriz olmayacaktır.

Bakalım gelişmeler ne yönde olacak? Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? NVIDIA da bu pazara girmeli mi? Yoksa ekran kartı üretmek ile devam mı etmeli? Yorum kısmında buluşalım.

Exit mobile version